Jasper Philipsen keert terug in Ronde en debuteert in Amstel: 'Sterkste wapen blijft sprint, maar wil stappen zetten in klassiekers'

Jasper Philipsen is een van de beste sprinters ter wereld, maar hij hoopt ook in het voorjaar zijn voet tussen de deur te zetten.

Training Flanders Classics Omloop Het Nieuwsblad 2024-2

Afgelopen seizoen won hij op indrukwekkende wijze de Brugge-De Panne Classic in dramatische weersomstandigheden, maar wat vooral bleef hangen: zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix. Het is een van de redenen om een uitgebreider voorjaarsprogramma te rijden in 2024. Zo keert hij dit jaar terug naar de Ronde van Vlaanderen en gaat hij debuteren in de Amstel Gold Race.

"Mijn sterkste wapen blijft de sprint, maar ik wil ook stappen blijven zetten in de klassiekers", legt hij uit in gesprek met Sporza. "Zo zal ik toch weer de Ronde van Vlaanderen rijden, om nog eens te proberen. Maar die wedstrijd winnen, is nog een paar andere mouwen. Daar komen maar een paar renners voor in aanmerking."

De Scheldeprijs zal hij dit jaar niet rijden met het oog op Parijs-Roubaix. In koersen als Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race zal hij samen rijden met Mathieu van der Poel. "Het geeft toch een zeker comfort als je aan een wedstrijd begint met Mathieu in de ploeg. Als hij er niet bij is, starten we zonder topfavoriet in de ploeg. Maar het geeft ons wel kansen."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024