Kenners over Luik-kansen Van der Poel: 'Hij gaat Evenepoel en Pogacar gewoon niet kunnen volgen'

Mathieu van der Poel zal dit jaar normaalgesproken meedoen aan Luik-Bastenaken-Luik.

2024 Cyclocross World Championships men elite

Van der Poel zelf zei in december al tegen onder meer Wieler Revue dat hij negen van de tien keer jongens als Evenepoel en Pogacar niet zal kunnen volgen in Luik-Bastenaken-Luik. Jan Bakelants plaatst in Het Laatste Nieuws nóg een kanttekening.

"Ik wil het nog zien als Mathieu een van de drie andere Monumenten heeft gewonnen... Zal hij dan niet verzadigd zijn tegen Luik? Alles zal ook extreem goed in de plooi moeten vallen om in Luik iets te kunnen beginnen tegen Remco en Pogi."

Greg Van Avermaet ziet dat Van der Poel een stevige winter achter de rug heeft, maar Luik-Bastenaken-Luik is een ander paar mouwen. "Als Pogi en Remco top zijn, is het voor Mathieu heel moeilijk om die twee te volgen. Dan zal hij op zijn limieten botsen."

Alle monumenten

Nathan Van Hooydonck is duidelijker dan Van Avermaet. "Greg spreekt nog met twee woorden, ik denk dat hij ze gewoon niet kan volgen. De Ardennen zijn hét domein van die twee. Andersom kan Remco Mathieu ook niet volgen op de Paterberg."

De ex-renner van Team Visma | Lease a Bike denkt dat het wellicht wel ooit kan lukken. "Hij heeft er één keer gereden en eindigde zesde, ondanks hij daags voordien een solo van vijftig kilometer in BinckBank Tour afrondde. Ik denk dat Mathieu net zoals Philippe Gilbert in zijn hoofd zit met alle Monumenten te willen winnen. Hij kan dat."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024