Niki Terpstra: 'De vrouw van Julian is ook een carrièretijger, en Patrick vindt het denk ik fijner als de aandacht naar Julian gaat'

Julian Alaphilippe kende een openingsweekend om snel te vergeten. Door het 'akkefietje' met Patrick Lefevere, maar ook door zijn resultaten.

Kuurne - Brussel - Kuurne 2024 elite men

Lefevere refereerde in een interview in Humo aan een gesprek dat hij heeft gehad met Alaphilippe. Dat is al van even geleden, maar Alaphilippe zijn vrouw Marion Rousse reageerde erop omdat ze zich aangevallen voelde in haar privéleven. Niki Terpstra denkt dat dat zeker de bedoeling niet was van Lefevere, zo vertelt hij in In het Wiel.

De ex-renner van Soudal Quick-Step vindt de heisa dan ook enigszins overtrokken. "Volgens mij is het een beetje uit de context getrokken. Het was een ouder interview over een incident dat nóg ouder was. Dat wordt dan weer uit de kast getrokken."

Tegenstrijdig

Het beeld klopt ook niet met het heden, stelt Terpstra. "Het is ook tegenstrijdig voor mij, omdat ik de laatste tijd hoor dat Julian er juist heel goed voor leeft. Dat hij niet meer de losbol is, zoals ik hem gewend was."

"Ik denk dat de timing een beetje vervelend was. Julian is heel serieus bezig, dus slaat het nu nergens op om kritiek te leveren. We weten dat Patrick het soms doet om de boel op scherp te zetten, maar dat was nu zijn bedoeling niet."

Carrière maken

"Wat ik er doorheen heb gelezen is dat Patrick de loopbaan van Julian het belangrijkste vindt. Maar de vrouw van Julian is ook een carrière tijger, en ik denk dat Patrick het fijner zou vinden als alle aandacht naar Julian zou gaan. Ik denk dat dat de clou is, omdat het verder een beetje tegenstrijdig is. Hij leeft er nu echt voor."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024