Tim Merlier spurt met sprekend gemak naar zege in Scheldeprijs: 'Goed hersteld van de Ronde van Vlaanderen'

Tim Merlier heeft de Scheldeprijs op zijn naam geschreven. Hij versloeg Jasper Philipsen en Dylan Groenewegen.

Scheldeprijs 2024 mannen

In de beginfase in Zeeland ontstonden weliswaar meerdere waaiers, maar al met al was het een vrij rustige Scheldeprijs, waarin Tim Merlier en Jasper Philipsen als de grootste favorieten golden vooraf. Een van de vroege vluchters was Lotto-Dstny-renner Liam Slock, die het vol wist te houden tot een kleine acht kilometer van de meet.

Het hopen was dat alles goed zou gaan in de traditioneel gevaarlijke slotfase. Er zat nog dusdanig veel volk dat het dringen was in aanloop naar de sprint. Op vier kilometer van de meet kwam Soudal Quick-Step naar voren, maar dat was aan de vroege kant. Alpecin-Deceuninck leek wel goed te timen, maar ook zij kwamen net iets te vroeg.

Perfect getimed

Uiteindelijk was het Bert Van Lerberghe die Merlier uitstekend naar voren loodste. Aangezien Philipsen ingesloten raakte, had Merlier vrij baan. De sprinter van Soudal Quick-Step kon het zodoende makkelijk afmaken. Philipsen kwam er nog wel uit, maar strandde in het wiel van zijn ex-ploegmaat. Voor Merlier is het zijn zevende zege van het seizoen.

Merlier na afloop. "We waren elkaar in de slotfase kwijt, maar ik wist dat Bert nog zou komen. Hij weet perfect wat hij moet doen. Ik dacht: ik ga van ver, maar ik was de bordjes even kwijt. Elke wedstrijd is belangrijk om een sprint te rijden. Ik ben blij dat ik mijn zevende overwinning heb behaald. Zondag Parijs-Roubaix: ik voel dat de vorm goed is. Ik ben goed hersteld en kijk ernaar uit."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 202c