Jasper Philipsen opnieuw tweede in Roubaix: ‘Ik ben enorm trots op onze wedstrijd’

Jasper Philipsen was opnieuw beresterk in Parijs-Roubaix en werd tweede achter kopman Van der Poel. Hij is vol lof over het collectief.

Paris - Roubaix elite men 2024

Parijs-Roubaix draaide uit op een grote Alpecin-Deceuninck-show. De ploeg controleerde de koers van start tot finish met als resultaat een eerste plaats voor Mathieu van der Poel, een tweede plek voor Jasper Philipsen en zesde plaats voor Gianni Vermeersch.

Ver achter de wereldkampioen sprintte Philipsen naar de tweede plaats. De Belg was vooral trots op het rijden van de ploeg. “Dit is een echte teamprestatie”, reageerde hij na afloop. “We twijfelden niet en hebben de koers in handen genomen. Iedereen reed op zijn beste niveau en Mathieu maakte het voortreffelijk af.”

Sprint om plek twee

Terwijl Van der Poel bezig was met een geweldige solo, was het aan Philipsen en Gianni Vermeersch om te reageren op aanvallen van de concurrentie. Uiteindelijk reed de Vlam van Ham weg met Mads Pedersen en Nils Politt, waarna er gesprint werd om de tweede plaats.

“Ik liet mij een beetje verrassen, maar links was nog een gaatje en toen kwam ik erdoor”, verklaarde Philipsen. "Ik ben enorm trots op onze wedstrijd en op het feit dat we net als vorig jaar één en twee zijn geworden. Na het succes in Sanremo hebben we onszelf vandaag opnieuw overtroffen.”

Amstel

Na zijn winst in Milaan-Sanremo en zijn tweede plek vandaag in Roubaix start Jasper Philipsen volgende week in de Amstel Gold Race. Dat houdt hem niet tegen om vanavond een feestje te vieren. “Dit succes mogen we vieren. Het was een geweldige klassiekerperiode tot nu toe.”

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2024