Vrouw die petje gooide gaat zich aangeven: 'Ze is fan van Mathieu van der Poel'

De speurtocht naar de petjesgooier is voorbij, want de vrouw heeft besloten om zichzelf aan te geven (bij de politie of organisatie).

Mathieu van der Poel kreeg zondag voor de derde keer dit voorjaar af te rekenen met wantoestanden langs het parkoers. Toen hij solo voorop reed werd hij getrakteerd op een bierdouche, maar een andere 'supporter' ging nog een stapje verder.

Tijdens de live-uitzending was namelijk te zien hoe een vrouw een petje met opzet richting het wiel van Mathieu van der Poel leek te gooien. De wereldkampioen kwam gelukkig niet ten val, maar als het petje in zijn derailleur of wiel was gesukkeld had hij Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel wel eens kunnen vervoegen in de ziekenboeg.

Het voorval is een triest dieptepunt in de wantoestanden die de voorjaarsklassiekers al een heel voorjaar teisteren. Het lokte heel wat verontwaardiging uit en Adam Hansen, voorzitter van rennersvakbond CPA, beloofde dat ze de dader zouden vinden.

Aanwezig in viptent

De zoektocht mag een dag later al stopgezet worden. Het Nieuwsblad meldt namelijk dat de vrouw zich gaat aangeven (bij de politie of organisatie). Het zou gaan om een Vlaamse die aanwezig was in een viptent langs het parkoers, waar verschillende bedrijven klanten en gasten uitnodigden.

"We hebben het wel onderzocht en al onze klanten gevraagd of ze de dame in kwestie kenden", zegt Olivier Orlans van Eventor. Eén bedrijf liet Eventor weten dat de vrouw op hun uitnodiging op het event was. “Die mensen hebben ons gezegd dat de vrouw zichzelf zou aangeven."

Fan

Verder zou ze fan van Mathieu van der Poel zijn, wat er op wijst dat ze het petje niet met opzet gooide. "Als het moedwillig was, dan vinden we dat als organisatie uiteraard schandalig”, zegt Orlans. “Maar iedereen heeft het voordeel van de twijfel. Het is nu aan de vrouw in kwestie om haar verhaal te doen."