Benoît Cosnefroy wint Brabantse Pijl na sprint der stervende zwanen

Benoît Cosnefroy heeft de Brabantse Pijl op zijn naam geschreven. De Fransman klopte Dylan Teuns en Tim Wellens.

Tour de Alpes Maritimes 2024 stage-2

Op 30 kilometer van de finish gooide Dylan Teuns de knuppel in het hoenderhok met een verschroeiende demarrage op de Moskesstraat (0.4 km, 8.8%). Marijn van den Berg en Tim Wellens slaagden er na veel moeite in om aan te klampen.

In het peloton verliep de samenwerking wat stroef, waardoor het trio steeds verder kon wegrijden. Op 10 kilometer van de streep maakte Quinten Hermans de oversteek naar vooraan. Op de Moskesstraat maakte ook Benoît Cosnefroy, Jefferson Cepeda en Joseph Blackmore de aansluiting.

Op 2.5 kilometer van de streep probeerde Marijn van den Berg met een late uitval een sprint te ontlopen. Hij sloeg meteen een flinke kloof, maar op de befaamde S-bocht werd de Nederlander van EF Education - EasyPost weer bij de lurven gegrepen.

Sprinten dan maar! Benoît Cosnefroy trok aan het langste eind. De 28-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale Team klopte met overmacht Dylan Teuns en Tim Wellens. Beelden en uitslag:

Cosnefroy heeft iets met de Brabantse klassieker. In zijn vier eerdere deelnames haalde hij drie keer het podium. Vandaag schoot de Fransman eindelijk raak.

"Ik ben heel blij dat ik eindelijk heb kunnen winnen”, zei hij in het flashinterview. “Ik maakte zo’n zegegebaar (hij wees naar de grond) omdat ik het gevoel heb dat dit een tweede thuis voor mij is."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024