Tim Wellens geeft opvallende reden waarom hij in lenteweer met mouwstukken reed

Visma - Lease a Bike probeert hun renners rapper te laten fietsen met een bizarre helm, UAE Team Emirates houdt het bescheidener.

Flanders Classics UCI 1.Pro 64th Brabantse Pijl  2024

Opvallend beeld tijdens de Brabantse Pijl: het hele peloton genoot in korte mouwen van de eerste lentewarmte, maar ééntje vertikte het om zijn mouwstukken uit te doen. Het ging om Tim Wellens (die uiteindelijk derde werd).

De 32-jarige Belg van UAE Team Emirates had het echter helemaal niet koud. Voor de camera van Sporza gaf Wellens meer uitleg over zijn opmerkelijke vestimentaire keuze. Het bleek om 'snelle' mouwen te gaan.

Aerodynamisch

"Het zijn speciale mouwstukken gemaakt uit aerodynamische stof en die zouden sneller moeten zijn", klinkt het. "Het was warm, maar niet te warm. Daarom heb ik ze aangehouden."

Die mouwstukken zijn overigens niet het enige aerodynamische kledingstuk dat ze bij de Emiratenploeg gebruiken. Zo draagt Tadej Pogacar nu en dan eens een 'aerobeha'. Uit testen in de windtunnel blijkt dat je er aan 50 km/h maar liefst 15 watt mee wint! Hier lees je er mee over.

Verder waren zijn vingers nog steeds ingepakt met verband. Parijs-Roubaix was nog niet helemaal verteerd. "De kasseien hebben me inderdaad veel blaren bezorgd."

Sterk voorjaar

Tim Wellens heeft er een zeer sterk voorjaar opzetten. Hij finishte 2e in Kuurne-Brussel-Kuurne, 4e in de E3 Saxo Classic, 12e in de Ronde van Vlaanderen, 15e in Parijs-Roubaix en vandaag 3e in de Brabantse Pijl.

Een overwinning was hem helaas niet gegund. "Ik ben tevreden over mijn voorjaar. Het was beter dan verwacht. Ik heb me in elke koers laten zien en heel vaak mee gekoerst voor de overwinning."

Dauphiné

Wellens mag nu even bekomen van daar voorjaar. Pas over twee maanden keert hij terug in competitie. "Ik neem nu een paar dagen rust, daarna verken ik wat Touretappes en daarna ga ik op hoogtestage. Daarna rijd ik de Dauphiné, daarna ga ik weer op hoogtestage en daarna ga ik naar de Tour om Tadej aan de eindzege te helpen."

Achtergrond
  • Photo: Tomas Sisk/PN/Cor Vos © 2024