Sander De Pestel gediskwalificeerd door 'overijverige' commissairs: 'In Gent-Wevelgem lapten ze me hetzelfde'

De Belg van Decathlon-AG2R La Mondiale vindt dat de UCI twee maten en twee gewichten hanteert.

Het was woensdag feest bij Decathlon-AG2R La Mondiale. Benoît Cosnefroy is er na drie podiumplaatsen eindelijk in geslaagd om de Brabantse Pijl op zijn palmares te zetten. Zijn ploegmakker Sander De Pestel was minder tevreden.

De 25-jarige Belg is namelijk uit koers gezet en hij is het niet eens met die diskwalificatie. In gesprek met Het Nieuwsblad doet hij zijn verhaal. "Ik reed lek en de volgwagen was niet meteen in de buurt. Het duurde dus even vooraleer ik geholpen werd."

“Ik kwam in niemandsland tussen het peloton en een geloste groep terecht. In normale omstandigheden mag je tussen de volgwagens terugkeren, maar dat werd me niet gegund door een overijverige commissaris. Ik mocht zelfs geen drinkbus aanpakken van de ploegwagen."

Twee maten en gewichten

De Pestel vindt dat frustrerend. "Ze hanteren twee maten en gewichten. Met grote coureurs als een Wout van Aert, Tadej Pogacar of Mathieu van der Poel gaan ze dat niet doen, maar met een klein coureurke als ik doen ze dat wel. Een klein beetje menselijkheid tonen, had wel gemogen."

"Terugkeren achter de auto na een lekke band is toch geen wedstrijdvervalsing? In Gent-Wevelgem lapten ze me hetzelfde. Vandaag was ik bijzonder teleurgesteld omdat ik nog de benen had om de kopmannen van dienst te zijn. De overwinning van Cosnefroy compenseert wel veel."

Achtergrond
  • Foto: Instagram/sander_dp