Philipsen praat nog met deze drie teams: 'Hij krijgt nog één week om te beslissen'

De Belgische topsprinter is er zondag tijdens de Amstel Gold Race niet bij en heeft dus tijd genoeg om rustig na te denken over zijn toekomst.

Milano Sanremo 2024

Jasper Philipsen is dit seizoen einde contract bij Alpecin-Deceuninck. Zijn contract bij de gebroeders Roodhooft is nog niet verlengd en dat is niet onlogisch. De beste sprinter ter wereld is namelijk grof wild op de transfermarkt.

De afgelopen maanden ging Philipsen samen met zijn manager Alex Carera met verschillende teams rond de tafel zitten. Enkele teams haakte intussen al af. Op dit moment liggen er volgens zijn manager nog drie opties op tafel.

"We hebben alle voorstellen en er zijn nog drie teams in de running: Alpecin-Deceuninck, UAE Team Emirates en BORA-hansgrohe. De andere opties hebben we uitgesloten", zegt Carera aan GCN. "Ik heb de teams nog een week bedenktijd gevraagd omdat er nog één belangrijke vraag is voor Jaspers toekomst.”

De eerste optie is de veiligste, maar niet de meest lucratieve. Philipsen ontpopte zich bij Alpecin-Deceuninck tot de beste sprinter ter wereld én een klassieke renner die monumenten kan winnen. Hij voelt zich bij de Belgische formatie ook gelukkig en hij komt erg goed overeen met ploegmakker Mathieu van der Poel.

Als Philipsen veel centen wil verdienen, dan moet hij terugkeren naar UAE Team Emirates. Hij reed al eens twee seizoen voor die ploeg (2019 en 2020) en raakte er goed bevriend met Tadej Pogacar.

BORA-hansgrohe?

De derde optie is BORA-hansgrohe, al is de kans vrij klein dat Philipsen naar de Duitse formatie van Ralph Denk zal trekken. Denk noemde Philipsen onlangs nog 'te duur'. "We zijn op zoek naar de nieuwe supersterren, niet de huidige."

Carera geeft toe dat het aanbod van BORA-hansgrohe 'iets achterloopt' op de andere. "Als hij (Denk) in het segment van goedkopere renners zoekt, zal hij minder kwaliteit krijgen. In de top tien van de UCI-ranking staan geen goedkope renners."

"Jasper is momenteel nummer vier. In mijn ogen is een renner pas duur als die een goed contract heeft en niet presteert. Misschien zal Denk na Jaspers tweede plaats in Parijs-Roubaix inzien dat er weinig renners zijn zoals hij.”

Het gerucht dat Philipsen al beslist zou hebben om bij Alpecin-Deceuninck te blijven, veegt Carera van tafel. "Dat is niet waar, er zijn wel degelijk andere opties. Over een week is het toekomstplan van Jasper volkomen duidelijk. Jasper moet nog praten met zijn partner Melanie en zijn ouders."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024