Twee topploegen haken af in strijd om handtekening Demi Vollering

In de wandelgangen is te horen dat Demi Vollering een miljoen zou kunnen verdienen bij UAE Team ADQ, maar dat feestje gaat niet door.

La Fleche Brabanconne Women 2024

SD Worx-Protime liet onlangs verstaan dat Demi Vollering volgend seizoen andere oorden opzoekt. Het management van de Tourwinnares heeft niet tijdig gereageerd op een 'genereus aanbod'. Ze gaan er daarom vanuit dat Vollering gaat vertrekken.

UAE Team ADQ leek topkandidaat om haar een contract te geven. In de wandelgangen ging het gerucht dat Vollering bij de Emiratenploeg een jaarsalaris van maar liefst één miljoen euro zou kunnen opstrijken. Ook Lidl-Trek werd genoemd als potentiële nieuwe werkgever.

GCN meldt nu echter dat de twee topploegen niet meer in de running zijn om haar handtekening. Eerder lieten Movistar en Visma - Lease a Bike ook al weten dat ze geen interesse hebben in Vollering. Op die manier blijven er niet veel opties meer over.

FDJ-SUEZ?

Volgens GCN is Vollering nu aan het onderhandelen met FDJ-Suez, maar teambaas Stephen Delcourt acht een transfer onwaarschijnlijk. "Hoe is dat mogelijk? Wij zijn geen Nederlanders, en we rijden met Lapierre fietsen. Elk team wil een Demi, elk team wil een Juliette Labous, iedereen wil een Elisa Longo Borghini."

"Onze prioriteit is om verder te gaan met ons huidige team. Als ik het gevoel heb dat Cecilie Uttrup Ludwig of Marta Cavalli zullen vertrekken, ben ik natuurljk niet dom, maar op dit moment leggen we allemaal onze kaarten op tafel. Ieder team praat met Demi. Ze kan tekenen waar ze wil.”

Delcourt bevestigde wel dat hij aast op het Franse supertalent Juliette Labous (dsm-firmenich PostNL). "Juliette kan een prioriteit zijn, dat is normaal. Ze is Française, ze is een van de weinige rensters die de Tour kan winnen, en vorig jaar maakte ze een stap door tweede te eindigen in de Giro."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2024