🎥 Nieuwe beelden laten zien dat vrouw toch doelbewust petje naar Van der Poel gooide

De vrouw en haar advocaat spreken van een 'ongelukkig manoeuvre' maar nieuwe beelden spreken dat tegen.

Paris - Roubaix elite men 2024

Een week gelegen schreef Mathieu van der Poel op fenomenale wijze Parijs-Roubaix op zijn naam. Het had echter niet veel gescheeld, of hij had Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel mogen vervoegen in de ziekenboeg.

Op 42 kilometer van de streep leek het er immers op dat een vrouw hem probeerde ten val te brengen, door een petje richting zijn wiel te gooien. Het incident lokte heel wat commotie en verontwaardigde reacties uit.

De vrouw kon later geïdentificeerd worden. Het ging om een Oost-Vlaamse die uitgenodigd was in een viptent. Ze spreekt van een 'ongelukkig menoeuvre' en volgens haar advocaat supportert ze voor Van der Poel. "Het was evident ook nooit de bedoeling van mijn cliënte om de renner in kwestie kwaad te berokkenen."

Nieuwe beelden die Het Laatste Nieuws kon bemachtigen spreken dat tegen. De beelden zijn gemaakt door een toeschouwer aan de andere kant van de kasseistrook. Het is duidelijk te zien dat de vrouw geduldig wachtte tot de wereldkampioen passeerde om dan met opzet het petje richting zijn wiel te mikken.

De petjesgooier mag zich wellicht aan een veroordeling verwachten. De Franse tak van rennersvakbond CPA geeft aangifte gedaan tegen de vrouw. Volgens de bekende Belgische strafpleiter Walter Damen krijgt dergelijk incident in België de kwalificatie 'slagen en verwondingen'.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2024