Marianne Vos wint stevig ingekorte Amstel Gold Race, Wiebes juicht te vroeg

Marianne Vos heeft de Amstel Gold Race op haar naam geschreven. Het parkoers werd flink ingekort door een ongeval met een politieagent.

Amstel Gold Race 2024 women

Na amper 40 kilometer mochten de vrouwen al voet aan grond zetten vanwege een verkeersongeval. Een politieagent botste met zijn moto op een wagen en moest naar het ziekenhuis gevoerd worden. Pas na één uur werd de koers hervat. De route werd stevig ingekort tot slechts 55 kilometer.

Op 32 kilometer van de streep trokken Yara Kastelijn, Ricarda Bauernfeind en Eva van Agt ten aanval. Ze reden al snel een voorsprong van een minuut bijeen. Daarna zakte hun voorsprong weer en leken ze een vogel voor de kat, maar op 10 kilometer van de streep bedroeg de kloof weer een minuut.

De dames van SD Worx-Protime reden de longen uit hun lijf om de drie koploopsters bij de lurven te vatten. Op de Cauberg vond de hergroepering plaats, waarna we een razendspannende finale te zien kregen. Kopecky parkeerde.

Ze gingen uiteindelijk sprinten om de zege. Elisa Longo Borghini zette van ver aan, maar werd nog geremonteerd door Marianne Vos. Lorena Wiebes dacht dat zij ging winnen en juichte te vroeg. De Noorse Ingvild Gåskjenn is derde.

Het is de tweede keer dat Vos de Amstel Gold Race wint. In 2021 was ze ook al eens de sterkte. Ze boekte haar 251e overwinning en haar derde overwinning dit seizoen.

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2024