Amerikaanse Kristen Faulkner wint waaieretappe in Vuelta, Vos verovert rode trui

Kristen Faulkner (EF Education-Cannondale) heeft de vierde rit in de Vuelta Femenina op haar naam geschreven. Ze finishte solo in Zaragoza

Faulkner

Op dag vier in de Vuelta Femenina kregen de rensters een vlakke etappe naar Zaragoza voorgeschoteld. Op papier dus een aangekondigde massasprint en een rustdagje voor de klassementsrenners, maar daar stak de wind een stokje voor.

Het peloton brak in waaiers en een elitegroep van 19 rensters reed weg. De belangrijkste namen: Demi Vollering, Marlen Reusser, Blanka Vas, Elisa Longo Borghini, Marianne Vos, Juliette Labous, Kasia Niewiadoma, Riejanne Markus, Niamh Fisher-Black, Kristen Faulkner, Alison Jackson en Mischa Bredewold.

De belangrijkste afwezige was Gaia Realini. Zij had de slag gemist. De 22-jarige Italiaanse is de grootste uitdager van Vollering voor de eindzege en strandde vorig jaar op een derde plek in het eindklassement.

Op vijf kilometer van de streep reed Kristen Faulkner weg uit de kopgroep. Vollering, Niewiadoma, Longo Borghini en Vas gingen achtervolgen, maar de Amerikaanse hield stand en schreef zo de vierde etappe op haar naam. Realini verloor twee minuten en 1 seconde. Marianne Vos mag morgen de rode leiderstrui aantrekken.

Morgen mogen de klimmers voor het eerst aan de bak. De vijfde etappe kent een vlakke aanloop. In de finale liggen twee beklimmingen van tweede categorie. Op de top van die tweede klim (3.2 km aan 8.2%) is ook de streep getrokken.

Nieuws
  • Cor Vos