Oppermachtige Marianne Vos sprint bergop naar tweede ritzege in Vuelta

Marianne Vos heeft haar tweede etappezege van deze week geboekt en zonder ongelukken mag ze morgen de puntentrui mee naar huis nemen.

Vos

Op de voorlaatste dag in de Vuelta stond een 'Spaans vlakke' etappe met aankomst voor punchers op het programma. De slotklim is 700 meter lang en stijgt aan 6.7% gemiddeld.

Waaierkoers

De hele koers waagden rensters hun kans in de vroege vlucht, maar de avonturiers werden telkens opnieuw bij de lurven gegrepen. In de finale brak het peloton door de vele wind in stukken. Met uitzondering van Yara Kastelijn, zaten alle klassementsvrouwen in de eerste waaier.

Op vijf kilometer van de finish trokken Mischa Bredewold, Alison Jackson, Lily Williams en Silke Smulders ten aanval. Daarachter keken ze naar elkaar. Onder impuls van Marlen Reusser werd het viertal alsnog tot de orde geroepen.

Sprinten bergop dan maar! In Sigüenza stond er geen maat op Marianne Vos. In haar groene trui klopte ze met meerdere fietslengtes voorsprong Kristen Faulkner en Elisa Longo Borghini. Vollering bolde als vierde over de streep.

Beelden

Uitslag

Leiderstruien allemaal Nederlands

De leiderstruien zijn allemaal in handen van Nederlandse rensters. Vollering behoudt haar rode leiderstrui en is zonder ongelukkigen eindwinnares. Het zelfde geldt voor Marianne Vos en de groene puntentrui. Karlijn Swinkels leidt het bergklassement en een jongerenklassement is er niet.

Zondag wordt de slotetappe verreden en dat is de koninginnenrit. De rensters moeten over twee cols van eerste categorie. De streep is getrokken op de top van Valdesqui (12.4 km, 4.9%).

Nieuws
  • Cor Vos