Cian Uijtdebroeks verliest tijd na moeilijke dag: 'Ik voelde me niet helemaal gezond vandaag'

Cian Uijtdebroeks doet volop mee om een top 10-notering in de Giro d'Italia, maar kende een moeizame dag.

Uijtdebroeks

In de rit naar Bocca della Selva werd Uijtdebroeks in de slotfase gelost. De schade bleef beperkt tot een verlies van dertien seconden op concurrenten als Einer Rubio, Ben O'Connor en Daniel Felipe Martínez. Daar kon de Belg van Team Visma | Lease a Bike uiteindelijk mee leven, zo vertelde hij.

"Ik voelde me niet helemaal gezond vandaag", aldus Uijtdebroeks in gesprek met Eurosport. Hij had namelijk last van keelpijn. "Het lijkt alsof iedereen in het peloton wel wat last heeft. Het is zaak om ervoor te zorgen dat het niet erger wordt. Ik hoop allereerst dat ik hiervan kan herstellen. Als dit mijn slechte dag was, ben ik tevreden. "

Olav Kooij

Concurrent voor de jongerentrui, Antonio Tiberi, bleek wel in orde en was de enige die een poging deed om aan te vallen. "Hij is behoorlijk explosief en sterk in de tijdrit. Maar laten we zien hoe hij zich in de derde week voelt: er wachten ons dan nog een paar heel zware dagen op grote hoogte. Hij ziet er nu sterk uit, maar de koers is nog lang."

Dat Uijtderbroeks klaagde over zijn fitheid is geen goed teken, want maandag op de rustdag werd zijn teamgenoot Olav Kooij al ziek. De winnaar van de negende etappe stond daarom niet meer aan de start vandaag.

Nieuws
  • Cor Vos