Wout van Aert: 'Ik heb de blessures onderschat, nog pijn aan ribben en rug'

Wout van Aert hervat zonder verwachtingen de competitie in de Ronde van Noorwegen. 

Van Aert

Wout van Aert speld donderdag, twee maanden na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen, eindelijk terug een rugnummer op. Hij hervat de competitie in de Ronde van Noorwegen, waar onder meer Thibau Nys aan de start staat. Hoge verwachtingen heeft hij zeker niet.

Van Aert ondervindt namelijk nog steeds last van de naweeën van die zware crash. Hij brak zijn sleutelbeen, borstbeen, zeven ribben en liep een longkneuzing op. "Ik kan pijnvrij fietsen, maar daarna heb ik wel nog vaak last. Het is dus nog niet helemaal vergeten", zei hij op de persconferentie, bijgewoond door Sporza.

Blessures onderschat

Van Aert zegt dat hij de blessures een beetje onderschat heeft. "Het heeft langer aangesleept dan ik had gedacht of gehoopt. Ik heb vooral nog last van m'n ribbreuken. Dat geeft spanning op je spieren, waardoor je pijn krijgt aan je rug als je lang op je fiets hebt gezeten."

Ook mentaal heeft Van Aert afgezien. Op het moment van zijn val verkeerde hij immers in topconditie. "Het ging op en af, omdat ik af en toe een weerslag had. Het was moeilijk om te aanvaarden. Ik was het beu om de koers op tv te moeten bekijken. Parijs-Roubaix was een heel moeilijke dag."

Programma

De Olympische Spelen blijven het hoofddoel. Welke koersen hij tussen de Ronde van Noorwegen en die Spelen zal rijden, moet nog beslist worden. De Tour?

"Dat is enkel in het allerbeste geval een optie. De Olympische Spelen zijn realistischer. De tijdrit is over 2 maanden. Maar ik ga alleen naar Parijs als ik op topniveau kan presteren."