Tim Merlier put motivatie uit kritiek en slaat terug met tweede ritwinst: 'Heb nu enorm veel binnenpretjes'

Tim Merlier won donderdag diep in de derde week zijn tweede rit in de Giro d'Italia. 

Merlier

In voorgaande grote rondes was de Vlaamse sprinter vaak al te vermoeid om nog mee te spelen om de winst. Analytici vroegen zich dan ook af of de renner van Soudal Quick-Step nog in staat zou zijn om een rit te winnen. Zeker na zijn val in de eerste tijdrit. In Het Nieuwsblad vertelt Merlier dat die twijfel hem enkel gemotiveerder maakte.

"Als sportman wil je toch de criticasters van antwoord dienen. Ik antwoord liever met de pedalen. Ze probeerden me de voorbije dagen uit mijn kot te lokken met vragen waarop ik antwoorden zou moeten geven die ik niet wil geven. Ik heb nu wel enorm veel binnenpretjes. Niet dat ik daar in de sprint aan denk, maar ik vind dat wel leuk."

Het moge duidelijk zijn dat de ritwinst in Padova hem veel deugd heeft gedaan. "In de sprint van afgelopen vrijdag in Cento kreeg ik commentaar als zou ik de benen niet meer hebben om te sprinten. De realiteit is dat we daar de controle kwijt waren zodat ik niet kon sprinten. Het was een heel rare finale. Nu was het rechttoe rechtaan."

Bergetappes

"Ik heb lang commentaar gekregen dat ik in een grote ronde de man van de eerste sprint was en dat ik in de derde week niet kon winnen. Maar kijk, ik ben blij dat ik bewezen heb dat ik dat wel kan."

Merlier erkent wel dat hij een grote ronde beter verteert dan vroeger. "Ik wist van mezelf dat ik al stappen heb gezet in deze ronde. Ik blijf tussen de kader hangen in de bergetappes, maar ik heb altijd gezegd dat mijn sprint er niet onder lijdt. Ondanks het gegeven dat ik op zo’n dagen oneindig veel afzie."

Nieuws
  • Cor Vos