Deze 6 ijzervreters trekken na de Giro d'Italia doodleuk door in Critérium du Dauphiné

Alsof de Giro d'Italia niet genoeg was, staan deze renners een week na de Italiaanse ronde aan de start van het Criterium du Dauphiné.

Tiberi

Antonio Tiberi

Antontio Tiberi wilde eigenlijk meteen op vakantie na de Giro d'Italia, maar dat praatte manager Alex Carrera uit zijn hoofd. Het had ook niet gekund, want de winnaar van de jongerentrui in Italië rijdt ook het Criterium du Dauphiné. Tiberi deelt het kopmanschap met Santiago Buitrago en wellicht Jack Haig.

Rainer Kepplinger

Rainer Kepplinger werd 64ste in de Giro d'Italia en reed dus geen opvallende ronde. De Oostenrijker van Bahrain-Victorious zal zich in de Dauphiné wederom wegcijferen.

Jasha Sütterlin

Bij Bahrain-Victorious geloven ze waarschijnlijk in de dubbel Giro-Dauphiné (of ze hebben te weinig personeel), want Jasha Sütterlin is de derde renner van de ploeg die beide rondes rijdt. De Duitse hardrijder werd 57ste in Italië.

Tobias Bayer

Bij Alpecin-Deceuninck dubbelt Tobias Bayer. De Oostenrijker speelde geen grote rol in de Giro d'Italia en werd onthaald als nummer 96 in Rome.

Lorenzo Fortunato

Lorenzo Fortunato van Astana Qazaqstan Team deed het opvallender. De Italiaan had lang zicht op een notering bij de eerste tien, maar in de derde week zakte hij er enigszins doorheen. Hij werd uiteindelijk twaalfde. Zijn beste resultaat in de Giro d'Italia tot nog toe.

Adrien Petit

Adrien Petit is net iets minder ijzervreter dan de andere vijf, want de Fransman van Intermarché-Wanty stapte door ziekte al op dag vijf uit de Giro d'Italia. Bovendien had kopman Biniam Girmay op dat moment ook al opgegeven.