De eventuele Tourploegen van de grote vier Roglic, Pogacar, Evenepoel en Vingegaard

De Tour de France begint over een kleine maand. Zo staan de ploegen van de grote favorieten er momenteel voor. 

Vingegaard

Pogacar

Tadej Pogacar maakte dinsdag de selectie van UAE Team Emirates voor de Tour de France bekend. De ploeg kende weinig verrassingen, want het zijn dezelfde renners als die in de winter al werden genoemd. Naast Pogacar zijn dat Juan Ayuso, João Almeida, Adam Yates, Marc Soler, Pavel Sivakov, Tim Wellens en Nils Politt

Evenepoel

Julian Alaphilippe zal Remco Evenepoel in ieder geval niet bijstaan in de Tour de France, terwijl ook de Italiaanse klimmer Mattia Cattaneo niet mee zal doen aan de Tour de France.

Voorlopig op de lijst voor de Tour de France: Evenepoel, Mikel Landa, Ilan Van Wilder, Louis Vervaeke, Casper Pedersen, Yves Lampaert en Gianni Moscon. Blijft er nog één plek over en een van de renners die daarvoor in aanmerking komen, is James Knox.

Roglic

Ook de ploeg van BORA-hansgrohe staat al grotendeels vast. Naast Primoz Roglic lijken Aleksandr Vlasov, Jai Hindley, Nico Denz, Bob Jungels, Marco Haller en Matteo Sobrero zo goed als zeker van een plekje in de selectie.

Blijft er nog één plekje over. Daniel Felipe Martínez zou oorspronkelijk starten in de Tour de France, maar blijkt nu toch een twijfelgeval na zijn tweede plaats in de Giro d'Italia. Andere opties zijn Danny van Poppel en zelfs Jordi Meeus, die ook op de shortlist staan.

Vingegaard

De grootste twijfels heersen bij Team Visma | Lease a Bike. Rijden Jonas Vingegaard en Wout van Aert de Tour de France? Dat is de vraag die centraal staat bij de Nederlandse ploeg. Zij zijn beiden op hoogtestage in Tignes en lijken daar goed te kunnen werken, maar is het genoeg om in topvorm aan de start van de Tour de France te staan?

Team Visma | Lease a Bike werkt dit jaar dan ook naar de Tour de France toe met een grotere ploeg dan normaal. Zekere namen zijn Matteo Jorgenson, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle en Christophe Laporte. Kunnen de twee kopmannen niet starten dan staat onder andere Wilco Kelderman op de reservelijst.