Remco Evenepoel valt op zelfde kant als in Baskenland: 'Hoop dat het plaatje nog goed zit, maar al met al gaat het oké'

Remco Evenepoel was een van de betrokken renners bij de massale valpartij die de vijfde Dauphiné-etappe deed annuleren. 

Evenepoel

Na afloop kwam de leider van de koers kort voor de camera's om zijn verhaal te doen. "Al met al ben ik oké", stelde hij wielerliefhebbers gerust. "Ik viel op mijn rechterkant, en ook op mijn hoofd. Mijn helm heeft me vandaag gered."

"Er zijn jongens die er erger aan toe zijn dan ik", doelde hij op Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle, die beiden werd afgevoerd en een streep kunnen zetten door de Tour de France.

Voor wielerfans was het schrikken om Evenepoel, en ook Primoz Roglic en Juan Ayuso, op de grond te zien zitten. Zeker omdat Evenepoel even bleef zitten en naar zijn schouder tastte. Dezelfde schouder die hij in de Ronde van Baskenland brak.

"Ik viel weer op die schouder, ja. Het bloedt en ik hoop dat het plaatje nog op de goede plek zit. We gaan vanavond kijken, maar uiteindelijk ben ik wel oké."

Over de kop

De valpartij kwam vanuit het niets. Ineens reden de renners op een nat stuk weg en lagen er wel vijftig renners op het asfalt. "Ik weet niet wat er gebeurde. Iedereen vocht voor zijn positie, zoals altijd. De afdaling was het laatste tricky punt van de etappe. Net voor me begonnen een paar jongens te glijden."

"In eerste instantie leek ik erdoorheen te komen zonder te vallen, maar er kwam een fiets onder mijn fiets en toen viel ik over de kop. Het was heel ongelukkig, maar ik was niet de enige ongelukkige vandaag."

De koers werd meteen na de val geneutraliseerd en na enig overleg met onder andere Chris Froome besloot de organisatie dat de renners in groep naar de finish zouden rijden. Er was dan ook geen winnaar aan de finishlijn.

Nieuws
  • Cor Vos