Team Visma | Lease a Bike met Vingegaard en Van Aert naar Tour de France: 'Ik ben benieuwd waar ik sta, maar voel me goed'

Zowel Jonas Vingegaard als Wout van Aert zal starten in de Tour de France. 

Vingegaard

De Nederlandse ploeg heeft zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De grote vraag was of Vingegaard en Van Aert zouden starten. Zij kampten lang met blessureleed, maar de ploeg acht ze beiden in staat dat ze een rol van betekenis kunnen spelen in de grootste koers van het jaar.

"Ik ben heel blij dat ik kan starten in de Tour", aldus Vingegaard, die lang uit de roulatie was met onder meer gebroken ribben en een longkneuzing. "De afgelopen maanden waren niet altijd gemakkelijk, maar ik dank mijn gezin en de hele staf van Team Visma | Lease a Bike voor de niet aflatende steun."

"We hebben samen naar dit moment toe kunnen werken en ik ben natuurlijk heel benieuwd waar ik sta. Ik voel me goed en ben in ieder geval heel erg gemotiveerd."

Sportief directeur Merijn Zeeman: "Ik ben heel erg trots op Jonas en het begeleidingsteam. Hij komt terug van een zware blessure en heeft in de afgelopen weken laten zien wat voor een kampioen hij is, mentaal en fysiek."

"Natuurlijk weten we nog niet hoe ver hij kan komen. Daarin zijn we voorzichtig, hij heeft immers geen wedstrijden kunnen rijden en de voorbereiding was op zijn zachts gezegd verre van ideaal. Maar hij staat er straks wel, gezond en gemotiveerd."

Van Aert

In tegenstelling tot Vingegaard maakte Wout van Aert zijn rentree al in de Ronde van Noorwegen. "Ik heb heel veel zin in de Tour de France. Aanvankelijk was dit natuurlijk niet het plan, maar gezien mijn ontwikkeling in de afgelopen weken wilde ik dit graag, en de ploeg was het daarmee eens. Ons voornaamste doel is natuurlijk om een topklassement te rijden met Jonas. En daar wil ik, samen met een hele mooie ploeg, mijn steentje aan bijdragen."

"Net als Jonas heeft Wout ook een enorme klap moeten verwerken, fysiek en mentaal", aldus Zeeman. "Maar ook Wout heeft weer bewezen een ijzersterke kampioen te zijn. Zijn klasse als atleet en zijn leiderschapskwaliteiten zijn een meerwaarde voor ons team. We zijn heel blij dat Jonas en Wout aan het vertrek staan, samen met een hele mooie ploeg."

De Tourploeg van Team Visma | Lease a Bike

De rest van de ploeg bestaat uit Jan Tratnik (vervanger Dylan van Baarle), Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson, Wilco Kelderman (vervanger Steven Kruijswijk) en Bart Lemmen (vervanger Sepp Kuss).

Nieuws
  • Cor Vos