Mathieu van der Poel over openingsweekend: 'Ik had gehoopt al wat beter te zijn'

Mathieu van der Poel kwam er in de eerste twee etappes nog niet aan te pas. 

Poel

De wereldkampioen explodeerde in de eerste etappe toen UAE Team Emirates besloot te versnellen en in de tweede rit liet hij al vroeg lopen, omdat hij wist dat het te moeilijk zou worden om een rol te spelen in de finale. Rit drie is dan weer een grote kans voor ploegmaat Jasper Philipsen. Zelf vervult Van der Poel ook een rol in de sprinttrein.

"We gaan proberen die kans te pakken", aldus Van der Poel in gesprek met WielerFlits. Hoe staat hij er zelf voor? "Het gevoel is best oké. Ik ben natuurlijk niet twee keer tot het uiterste moeten gaan. We wisten dat dit de eerste grote kans is met Jasper."

Van der Poel hoopt net als vorig jaar een belangrijke rol te spelen in de massasprint. "Normaal ben ik de laatste man. Het ligt eraan hoe iedereen zich voelt, maar het plan is wel dat ik net als vorig jaar de laatste man ben voor Jasper."

Warmte

"Als ploeg hebben we nog niet laten zien dat we goed hebben gereden, maar het waren ook niet onze etappes. Het is belangrijk om onze dagen uit te kiezen en dit zijn wel de dagen om dat te doen. Het is nooit makkelijk, wat dat betreft was vorig jaar uitzonderlijk. Als we niet winnen, komen er nog kansen."

Van der Poel sloot af door nog eens terug te kijken op zijn eigen prestaties in het openingsweekend. "Het is een beetje inkomen natuurlijk, ik had gehoopt om iets beter te zijn al. De warmte speelt mij ook wel parten, maar er komen nog genoeg kansen."

Nieuws
  • Cor Vos