Gaat Van Aert voor eigen kans in Galibier-rit? 'Normaal is dat wel iets dat me ligt'

Nadat Wout van Aert niet mee kon sprinten in rit drie, denk hij alweer na over zijn volgende kans. 

Wout van Aert Tour

Wout Van Aert werd opgehouden door een grote valpartij in de finale van de derde etappe. Hierdoor was hij kansloos voor de ritzege. De Vlaming van Team Visma | Lease a Bike blikte in gesprek met In de Leiderstrui terug en keek vooruit naar de dag van morgen.

Gemiste kans

"Ik zat recht recht achter de valpartij", sprak de 29-jarige alleskunner na afloop van de etappe die door Biniam Girmay werd gewonnen. Van Aert kon de gevallen renners ontwijken, maar moest vol in de remmen. "Toen viel er een gat in het peloton en was het game over."

Het betekende - na het vooruit blijven van het dsm-duo in rit één - de tweede gemiste kans voor Van Aert. "Als je niet tot sprinten komt, is dat altijd een beetje frustrerend", zei de Belg. "Aan de andere kant: in een pure sprint moet écht alles meezitten."

Galibier

Op dag vier van de Ronde van Frankrijk wacht Van Aert een nieuwe kans. Dan wacht een passage over de Col du Galibier, met de finish na de afdaling van de Alpenreus. "Normaal is dat wel iets dat me ligt", blikt de Belg vooruit.

In de Tour van 2021 won Van Aert een etappe over de Mont Ventoux. Een 'ritje' over de Galibier ligt dan logischerwijs ook binnen zijn mogelijkheden. Het is echter de vraag in hoeverre hij de vrijheid krijgt vanuit de ploegleiding van Team Visma | Lease a Bike.

"Wat mijn rol wordt, zal nog bepaald worden", aldus de negenvoudig Tourrit-winnaar. "Het hang af van hoe de andere jongens het doen in het bijstaan van Jonas (Vingegaard). Op basis daarvan gaan we beslissen wat ik ga doen."