Dylan van Baarle steekt loftrompet over Wout van Aert: 'Kijk met veel bewondering naar hem'

Dylan van Baarle geniet vanaf zijn bank van de prestaties van Wout van Aert. 

Aert

Van Baarle brak zijn sleutelbeen in de Dauphiné, terwijl hij normaal gesproken erbij was geweest in de Tour de France. Het was pijnlijk voor hem om de Franse ronde te missen, maar langzaamaan gaat zijn focus op volgende doelen, zoals de Olympische Spelen en Vuelta a España. Met zijn kwetsuur gaat het ondertussen ook de goede kant op. In

In het Algemeen Dagblad heeft hij gedurende de Tour de France een rubriek waarin hij vertelt hoe het is om de ronde te volgen vanachter de televisie. Zeker door het bemoedigende openingsweekend voor Team Visma | Lease a Bike heeft hij genieten en is hij extra gemotiveerd om zelf sterk terug te keren.

"Ik hoop dat ik net zo goed terug in koers kan komen als mijn teamgenoten in de Tour. Ik kijk met bewondering naar Wout van Aert. Iedereen heeft gezien hoe slecht hij erbij lag na zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen. Als je dan in zo'n eerste Tour-rit met de favorieten kan overleven en derde kan worden, is dat heel speciaal."

Vingegaard

Een dag later liet ook Jonas Vingegaard zien in orde te zijn. Hij kon als enige de aanval van Tadej Pogacar op de San Luca beantwoorden. "Voor het team is het echt een overwinning dat Wout en Jonas Vingegaard er meteen zo goed bijzitten, na zulke zware blessures."

Van Baarle was enigszins verrast om zo'n goede Vingegaard aan het werk te zien. "Dat Jonas al zo goed zou zijn, had niemand denk ik verwacht. Dat heeft de ploeg en hemzelf een mega boost gegeven. Maar ik denk dat ze vandaag in de rit over de Galibier nog wel behoudend gaan koersen en dat het een rit voor de vluchters wordt."

De kant van de Galibier die de renners beklimmen, is niet de allerzwaarste kant, waardoor je veel baat hem bij de draft van je voorganger. Normaal gesproken zal het dan ook moeilijk zijn om verschillen te maken onder de allerbeste renners. Wel rijden de renners op een flinke hoogte.

Nieuws
  • Cor Vos