🎥 Schattig! Pogacar wordt in afdaling Galibier verrast door overstekende marmot

De geletruidrager genoot tijdens zijn duik naar beneden van de lokale fauna en flora. 

marmot

De baan oversteken als er renners in aantocht zijn, is nooit een goed idee. Het is zelfs sterk af te raden. En al zeker in een razendsnelle afdaling! In de afdaling van Col du Galibier gebeurde het toch, al kunnen we er deze keer helemaal niet boos over zijn.

Het was namelijk geen toeschouwer, maar een marmot die razendsnel de weg overstak! Dat gebeurde net op het moment dat de beste coureur ter wereld zich als een steen naar beneden gooide richting Valloire. De Sloveen werd gelukkig niet gehinderd. De beelden:

En zo ziet de marmot er van dichtbij uit:

Dat het schattige zoogdiertje de baan overstak is zeker niet uitzonderlijk. De totale populatie in de Alpen wordt geschat op meer dan 100.000. De epische 'La Marmotte', een toertocht in de Franse Alpen, is zelfs vernoemd naar het diertje.

Eekhoorns

Marmotten zijn een geslacht uit de familie van de eekhoorns. In dit geval ging het om een alpenmarmot. Ze worden 45 tot 65 centimeter lang en wegen tussen de 3.5 en 6.5 kilogram.

De alpenmarmot leeft in familieverband (15 tot 20 dieren) in Alpenweiden op een hoogte van 1800 tot 2200 meter. Ze houden zich vaak schuil in burchten. Tussen oktober en april houden ze een winterslaap.

Tour de France
  • X/tourdefrance