Wout got woefed! Campenaerts en Van Aert dollen met elkaar: 'Noot aan mezelf: laat u nooit meer gek maken door Vocsnor'

Victor Campenaerts was in de vierde rit de eerste aanvaller, terwijl Wout van Aert hem probeerde te volgen. 

Aert

Victor Campenaerts schoot meteen in gang nadat koersdirecteur Christian Prudhomme daar het sein toe gaf. Van achter de auto versnelde de renner van Lotto-Dstny en hij kreeg daarbij één renner met zich mee: Wout van Aert.

Een dag later kwamen Campenaerts en Van Aert daar nog eens op terug in een lollige vlog op het Instagram-account van die eerste. We zien ook Brent Van Moer: "Campy, je probeerde mij zot te maken door van achter de auto te vertrekken. Ik zei dat we dat niet gingen doen en hij een andere zot moest vinden. En die heb je gevonden."

Die 'zot' was dus Van Aert. "Vandaag (gisteren, red.) geprobeerd om het wiel van Victor Campenaerts te volgen vanaf de start. Ik had vooraf al inlichtingen gekregen, dus ik was er klaar voor. Toch liet ik me nog verrassen en de twee meter die ik moest goed maken om tot Victor zijn wiel te geraken, hebben eigenlijk heel mijn dag verpest."

Ploeggenoten

Niet veel later moest Van Aert tenslotte lossen uit het peloton. Veel eerder dan je van hem gewend bent. "Ik ben eigenlijk nooit bekomen van de eerste aanval. Het was afzien. Een kleine memo naar mezelf: laat u nooit meer gek maken door Vocsnor."

Ook Campenaerts zelf reed zichzelf naar de kloten, zo vertelde hij. "Wout, gerenommeerd voor zijn KO-attacks in de Tour. Het was een levensdoel om eens een KO-attack met Wout te doen. Het was bikkelhard, maar ik moet zeggen dat het me niet goed is bevallen voor de rest van de etappe."

Van Aert got woefed, schrijft Campenaerts erbij. "Veel mensen vragen mij waarom ik een hond heb op mijn stuur. Dat is omdat ik dan zin heb om te 'woefen'", legde Campenaerts eerder uit. "Woefen is een inspanning doen van tussen de 30 seconden en 1 minuut waarbij je all in gaat."

Overigens zijn Campenaerts en Van Aert volgend jaar teamgenoten van elkaar bij Team Visma | Lease a Bike. Hij heeft een contract getekend voor drie seizoen bij de Nederlandse ploeg.