'Deal tussen Remco Evenepoel en Red Bull-BORA-hansgrohe nakend, ook andere teams in de running'

De beste jongere in deze Tour zou op de radar van meerdere ploegen staan.

Evenepoel

Remco Evenepoel is bezig aan zijn allereerste Ronde van Frankrijk en hij doet het voorlopig uitstekend. Hij mag al sinds dag twee in de witte jongerentrui koersen en staat tweede in het algemene klassement. Die exploten doen de transfergeruchten weer aanzwengelen.

Het Laatste Nieuws meldt dat Evenepoel op weg zou zijn naar BORA-hansgrohe. "De voorbije dagen verzekerden meerdere bronnen binnen het peloton ons dat een deal tussen de wereldkampioen tijdrijden en Red Bull-BORA-Hansgrohe nakend of zelfs rond zou zijn", klinkt het in de Belgische krant.

De entourage van Evenepoel ontkent ten stelligste de geruchten. Vader Patrick vertelde aan wielerjournalist Daniel Benson dat zoonlief zich momenteel focust op de Tour en niet bezig is met speculaties.

Verder schrijft Het Laatste Nieuws dat de interesse in het Belgische fenomeene 'zeer reëel' is, maar dat ze uit verschillende hoeken komt. Naast Red Bull-BORA-Hansgrohe maken onder meer UAE Team Emirates, Ineos Grenadiers en Israel-Premier Tech Evenepoel het hof.

Specialized

Een transfer van Evenepoel naar de ploeg van Roglic & co is alvast niet onlogisch. De Duitse ploeg rijdt net als Soudal Quick-step met Specialized en Evenepoel is het uithangbord van de Amerikaanse fietsconstructeur. Centen hebben ze met de komst van energiedrank gigant Red Bull ook genoeg.

Red Bull-BORA-Hansgrohe mag zich dus tot de grootmachten van het peloton rekenen, maar een echte superkopman hebben ze voorlopig niet in hun rangen. Remco Evenepoel zou de geknipte man voor die rol kunnen zijn.

'Interessante renner'

In mei ontkende manager Ralph Denk nog de geruchten. "Remco is een interessante renner. Het is altijd beter om hem aan je zijde te hebben dan hem tegenover jou te hebben. Maar ik kan bevestigen dat er zeker geen deal is met Remco." Volgens Patrick Lefevere heeft Denk echter wél een contractvoorstel aan Evenepoel gedaan.

Niet onbelangrijk: Remco Evenepoel ligt nog tot 2026 onder contract bij Soudal Quick-Step. Wie het fenomeen voor die einddatum wil binnenhalen, zal zijn portefeuille mogen bovenhalen. Dat houdt Ralph Denk alvast niet tegen. Vorig jaar betaalde hij Visma | Lease a Bike drie miljoen euro om Primoz Roglic af te snoepen.

Nieuws
  • Cor Vos