Wout van Aert andermaal tweede, maar groeit wel in Tour: 'Voelde me heel goed vandaag'

Wout van Aert werd tweede in de dertiende etappe van de Tour de France.

Aert

Weer tweede, net als gisteren. Toen werd hij in de sprint gehinderd door Arnaud Démare, maar deze keer werd de kopman van Team Visma | Lease a Bike niet opgehouden. Voor het mooie kwam Van Aert alleen net te vroeg op kop te zitten, waarna hij verslagen werd door Jasper Philipsen.

"Ik zat na de laatste bocht goed geplaatst door een actie van Laporte", aldus Van Aert bij Sporza. "Ik had al serieus wat kracht verspeeld, want ik zat net te vroeg in de wind. Ik wachtte even en was al bang dat ze met snelheid van achter zouden komen. Ik zag Jasper vanuit mijn ooghoek komen. Ik zette aan, maar kon zijn sprint niet meer opvangen."

Op het oog leek hij niet heel teleurgesteld, maar van binnen borrelde er iets anders. "Ik ben wel enigszins ontgoocheld, want ik voelde me heel goed vandaag. Het zat er echt in. We hebben ervoor gereden, maar jammer dat ik het heb laten liggen."

Wind

Het was heel de dag hectisch geweest. Door een ijzersterke kopgroep en doordat de wind op de kant stond. "We wisten dat de wind gevaarlijk kon zijn. De eerste groep was ook niet ideaal voor ons, want we wilden Adam Yates niet zoveel tijd geven op deze manier."

Dus gooide Team Visma | Lease a Bike het een aantal keren op de kant. Met Van Aert in de hoofdrol. "Dat we het op de kant gooiden, was ook in mijn voordeel."

De verslaggever wilde ook nog weten of hij had gewonnen met een goede lead-out. "Wat is een goede lead-out? Het zou niet goed zijn als ik zou zeggen dat Christophe het niet goed deed. Als ik met snelheid op tweehonderd meter van de meet kan beginnen, kan het raak zijn, maar dit is ook sprinten."

Nieuws
  • Cor Vos