🎥 Bizarre beelden! Onverlaat gooit chips in gezicht van Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard

Een fenomenale Tadej Pogacar maakte indruk op de Pla d'Adet. 

Pogacar

Het was een goede dag voor Pogacar, want hij nam de Tour de France in de eerste etappe door de Pyreneeën verder in een houdgreep. Maar midden in zijn inspanning kreeg hij nog de schrik van zijn leven toen hij een zakje chips in zijn gezicht kreeg gegooid door een halvegare. Toen Vingegaard even later langskwam deed hij hetzelfde...

Op de slotklim Pla d'Adet was het sowieso heel, heel druk. Een afscheiding met de renners was er ook niet. "Lekker afgezet de laatste kilometers. Jongens jongens, rot op van de weg", schreef Thijs Zonneveld dan ook op X.

Benji Naesen van Laterne Rouge zette de chips-beelden op X. Zonneveld reageerde ook daar op. 'Lijkt me prima op te sporen met deze beelden, deze knakker.'

Algemeen klassement

Al met al was het een goede dag voor Pogacar, want naast zijn ritwinst breidde hij zijn voorsprong in het algemeen klassement dus verder uit. Hij staat nu 1.57 minuten voor op Jonas Vingegaard en 2.22 minuten op Remco Evenepoel.

Morgen wacht andermaal een zware dag door de Pyreneeën. De finish is dan getrokken op Plateau de Beille, die met 15,7 kilometer aan 7,8 procent ook loodzwaar is.

Nieuws
  • Cor Vos