'Dit is een afrekening van één renster': ploeg van geschorste ploegleider ontkent aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag

Gert Vervoort vindt het jammer dat de UCI slechts naar één kant van het verhaal heeft geluisterd. 

Gert Vervoort

De UCI is een onderzoek gestart naar Gert Vervoort, ploegleider van de continentale vrouwenploeg Proximus-Cyclis. De Belg wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag van 'psychologische en seksuele aard' en is daarom voorlopig geschorst.

De UCI wil verder geen commentaar geven over de zaak. De algemeen manager van de ploeg wil wel reageren en hij neemt het op voor de geschorste Belgische ploegleider. "Ik kan daar niet veel meer op zeggen dan dat het een afrekening is van één renster", zegt Eddy Van Bunder aan Het Nieuwsblad.

"We hadden daar vorig jaar al iets van vernomen en hebben toen onmiddellijk actie ondernomen. Zij heeft ook mij aangevallen.” Over welke renster het gaat, wil hij niet kwijt. Meerdere bronnen binnen het team bevestigen wel dat één renster iedereen heeft proberen op te zetten tegen de geschorste ploegleider.

'Ontgoocheld'

"Gert heeft de schorsing ook aanvaard omdat de zaken anders toch maar zouden escaleren. Hij is wel ontgoocheld omdat ze enkel naar één kant van het verhaal hebben geluisterd. Drie maanden is ook de absolute minimumstraf. Dat zegt eigenlijk voldoende."

De schorsing is slechts een tijdelijke maatregel. Op een definitieve uitspraak is het nog wachten. Gert zelf zegt dat hij niet veel kwijt kan over de zaak. Hij zal zijn volledige medewerking aan het onderzoek verlenen.

Nieuws
  • Facebook