Mathieu van der Poel niet tevreden over zijn Tour de France: 'Maar voel me nog goed, niet het gevoel dat ik kapot ben gegaan'

Mathieu van der Poel kwam niet dicht bij ritwinst in de Tour de France, maar zijn grote doel wacht over twee weken. 

Poel

Na de tijdrit van Monaco naar Nice deed de wereldkampioen zijn verhaal bij de NOS. Onder meer over waarom hij op zijn wegfiets reed. "Het was op en af met wat bochten. Ik zit niet vaak op mijn tijdritfiets, dan heb ik liever mijn gewone fiets. Ik heb goed tempo gereden, want ik voelde me nog goed. Ik keek er een beetje tegenop, maar het was een mooie afsluiter."

Van der Poel werd in de gravelrit elfde en hij leverde een aantal perfecte lead-outs, maar groots was het allemaal niet wat Van der Poel liet zien. "Ik kan niet heel tevreden zijn", is hij kritisch. "Ik had op meer gehoopt. Als ploeg kunnen we wel tevreden zijn, want niet veel ploegen winnen een rit. Jasper wint er drie. Daarover kunnen we tevreden zijn."

Nog meer dan vorig jaar was ritwinst een doel. "Ik ben niet in de buurt gekomen, terwijl ik dat als wereldkampioen wel graag wilde. Maar het zou makkelijk zijn als ieder doel lukt. Een renner als ik krijgt gewoon weinig kansen. Het is geen excuus, want ik had wel gehoopt dichter te zijn."

Spelen

Het grote doel van de zomer wacht over twee weken in Parijs als Van der Poel als een van de topfavorieten start tijdens de olympische wegrit. "Ik voel me eigenlijk nog best goed. Heb niet het gevoel dat ik kapot ben gegaan tijdens de Tour de France. Laten we het hopen."

"Nu is het zaak om vooral bezig te blijven en gezond te blijven. Daarbij zal ik nog een aantal intensieve trainingen inplannen. Het is een kopie naar het WK van vorig jaar. Eerst ga ik nog naar België om een criterium in Roeselare te rijden en vervolgens is het nog even afwachten of ik naar Spanje ga."

Nieuws
  • Cor Vos