Nog geen vleugels voor Redbull-BORA-hansgrohe in Tour de France; Duitse ploeg rijdt minste prijzengeld bijeen

Redbull BORA-hansgrohe kende een Tour de France om snel te vergeten. 

Redbull-BORA-hansgrohe

Net voor de Tour de France presenteerde Redbull zich in Oostenrijk aan de wielerwereld. De energiedrankfabrikant stapte in de sport om de boel te gaan opschudden. Redbull-BORA-hansgrohe was geboren. In de eerste Tour de France bleek dat enkel een bak geld nog niet zorgt voor goede prestaties.

In de Tour de France eindigde de ploeg van Ralph Denk namelijk onderaan in het klassement als het aankomt op prijzengeld. Bij Redbull-BORA-hansgrohe harkten de renners slechts 16.710 euro bijeen. Daarmee bleef het dus zelfs achter bij ploegen als Decathlon-Ag2r La Mondiale (18.260 euro), Astana Qazaqstan Team (20.690 euro) en Arkéa-B&B Hotels (23.820 euro).

Voor Redbull-BORA-hansgrohe waren er echter wel verzachtende omstandigheden. In de dertiende etappe viel Primoz Roglic uit na een valpartij, terwijl de Sloveen samen met Remco Evenepoel in strijd was om de derde plaats in het algemeen klassement.

Een plan B was er ook niet voor de Duitse ploeg, want in de graveletappe was ook schaduwkopman Aleksandr Vlasov uitgevallen na een val. De Rus brak zijn enkel.

Pogacar

Aan de top van het klassement staat niet geheel verrassend het UAE Team Emirates van Tadej Pogacar. Met zes etappes en het eindklassement de grote slokop van de Tour de France. Hij reed (samen met zijn ploeggenoten) 806.810 euro bijeen. Daarmee blijven ze nummer twee Team Visma | Lease a Bike (356.220 euro) ver voor.

Naast de twee topploegen kwamen ook het Soudal Quick-Step van Remco Evenepoel (248.860 euro) en Intermarché-Wanty van Biniam Girmay (111.760 euro) boven de ton uit.

Nieuws
  • Cor Vos