Lefevere is 'gezaag' over ploeg beu en prikt naar Visma | LAB: 'Ik hoor hun marketingpraatjes, maar resultaat heb ik niet gezien'

Patrick Lefevere gelooft dat Remco Evenepoel in de Tour nog veel groeimarge heeft. 

Lefevere

Patrick Lefevere is een meer dan gelukkig man. Met Remco Evenepoel hoopte hij in de top-5 van de Tour te eindigen, maar dat werd uiteindelijk een plekje op het podium in Nice. Met de witte trui én ritwinst er nog eens bovenop.

"We zitten een jaar voor op schema", vertelt Lefevere aan Het Laatste Nieuws. "Ik heb altijd gezegd dat we niet voor 2025 voor een podiumplaats in de Tour moesten gaan. We zijn 2024, het is de eerste Tour van Evenepoel en hij wordt derde."

Twijfels weg

Lefevere moet al sinds de komst van Evenepoel in 2019 aanhoren dat Soudal Quick-Step het nooit zou waarmaken in de grote rondes. Die twijfels verwees 'The Wolfpack' nu voor eens en voor altijd naar de prullenmand.

"Er is maar weinig wat niet goed was. Altijd dat gezaag over onze ploeg, dat ze te zwak is, daar mag iedereen nu wel over zwijgen. Ik weet waar we vandaan komen, ik weet welke inspanningen we geleverd hebben."

"Vorig jaar waren we precies een ploeg prutsers", vervolgt Lefevere. "Het was overal beter dan bij ons. Als ik nu naar Visma kijk, hebben ze ook geen schitterende Tour gereden. Ik hoor de marketingpraatjes, dat ze perfect weten wat ze doen en dat ze weten hoeveel watt Tadej en Remco gaan duwen in de derde week. Tja, het resultaat daarvan heb ik ook niet gezien.”

'Nog veel marge'

Of Evenepoel ooit op het hoogste schavotje zal staan? "Als je naar deze ronde kijkt en je ziet alleen al de progressie die hij op mentaal vlakt heeft gemaak, dan denk ik dat er nog veel marge is. Een grote ronde win je ook door kalm te blijven. Door veel te rusten. Daar is hij erg fanatiek mee bezig. Elke minuut rust die hij kon benutten, heeft hij ook benut."

Lefevere looft ook zijn superknecht Mikel Landa (die zelf overigens 5e eindigt). "Het is de verdienste van Mikel Landa dat hij Remco kalm heeft gehouden. Remco kijkt wel naar hem op"