Primoz Roglic komt met zware medische update na val in Tour: 'Soms is het leven niet makkelijk, hè'

Roglic moest opgeven in de Tour. Na uitgebreid onderzoek blijkt nu dat het nog een wonder is dat hij de etappe waarin hij viel überhaupt uitreed. 

primoz roglic

Primoz Roglic zag zijn Tourdroom definitief uiteenspatten toen hij in de elfde etappe van de Tour de France niet eens zo heel ver van de finish ten val kwam bij de passage van een slecht aangegeven vluchtheuvel. Dat het ernstig was, werd direct duidelijk.

Breuk in onderrug voor Roglic

De Sloveen van Red Bul-BORA-hansgrohe wist de finish nog wel te halen, maar hij kwam al binnen op 2 minuten en 27 seconden. Z'n ploeggenoten wachtten uiteraard wel op hem, maar reden daarna niet meer om terug te keren bij het peloton. Daar was Roglic te geblesseerd voor.

Wat hij precies had, maakte de ploeg niet meteen bekend, maar een dag later stapte hij niet meer op. Inmiddels is de 34-jarige kopman van de Duitse ploeg alweer een tijdje aan het revalideren en werd hij grondig onderzocht. Daar kwam een ernstige kwetsuur uit naar voren, zo schrijft Roglic zelf op zijn Instagram.

"Soms is het leven niet makkelijk, hè", begint hij de post met een foto erbij van hemzelf in wieleroutfit en een röntgenfoto. "Nader onderzoek na de valpartij in de Tour de France bracht een niet-verplaatste breuk in een wervel in de onderrug aan het licht", komt hij daarna ter zake.

Weer op de fiets

De Sloveen schrijft verder dat hij het nog rustig aan moet doen, maar al wel weer voorzichtig kan fietsen. "Afgelopen week werkte ik aan mijn herstel in het Red Bull Athlete Performance Center, waar ik op de best mogelijke manier werd verzorgd. Ik ga langzaam weer op de fiets zitten, neem de tijd om te revalideren en we zullen zien waar dat toe leidt."

In het bericht dat je hieronder ziet, neemt hij ook nog de tijd om z'n fans te bedanken voor de steun.

Roglic zelf licht dus nog geen tipje van de sluier op of een deelname aan de Vuelta tot de mogelijkheden behoort. De Spaanse rittenkoers wordt vanaf zaterdag 17 augustus verreden. Net als de Tour start de Ronde van Spanje in een buurland: Lissabon heeft dit jaar de eer om het Gran Salido te organiseren.

Nieuws
  • Cor Vos