Italiaanse krant: 'Red Bull-BORA wil contract Evenepoel afkopen, Van Aert naar Soudal Quick-Step' 

Gisteren stonden ze nog op het podium in Parijs, maar nu zijn er al weer opmerkelijke transfergeruchten over Evenepoel en Van Aert.

van aert en evenepoel in belgian house

Remco Evenepoel en Wout van Aert waren gisteren nog de figuurlijke gebraden haantjes - letterlijk waren ze verzopen katten in de regen - met hun respectievelijk gouden en bronzen medaille op de olympische tijdrit in Parijs. Een Italiaanse wielerkrant kwam in een paar bijzinnetjes met opmerkelijk 'nieuws'.

'Red Bull wil contract Evenepoel afkopen'

In een artikel over de olympische tijdrit Tuttobiciweb schrijft ene Giulia de Maio doodleuk op dat Remco Evenepoel onderweg zou zijn naar Red Bull-BORA-hansgrohe. De Duitse ploeg van Ralph Denk zou bereid zijn diep in de buidel te tasten voor de diensten van de kersvers olympisch kampioen, die nog een contract tot en met 2026 heeft bij Soudal Quick-Step.

Soudal Quick-Step zou met het vrijgekomen budget dan weer de komst van Wout van Aert mogelijk willen maken. Ook in dat geval zal er een afkoopsom betaald moeten worden, want hij ligt net als Evenepoel nog vast tot en met 2026, maar dan bij Visma | Lease a Bike. Als bron voor dit 'nieuws' geeft De Maio Radio Peloton aan.

Niet onlogisch

Dat klinkt niet als een heel erg betrouwbare bron, maar onlogisch zouden deze overgangen ook niet helemaal zijn. Bij de ploeg van Denk klotst het geld immers tegen de plinten op nadat Red Bull instapte als nieuwe hoofdsponsor - en zelfs een meerderheidsbelang in de ploeg nam.

Bij Red Bull-BORA-hansgrohe kan Evenepoel ook rekenen op betere knechten voor in de bergen en hij zal er financieel ook niet slechter van worden waarschijnlijk...

Van Aert zou bij de ploeg van Patrick Lefevere meer dan bij Visma | Lease a Bike voor eigen rekening kunnen rijden. Vooral in de Tour de France moet hij geregeld knechten voor Jonas Vingegaard.