📸 Deed Mathieu van der Poel aan triatlon mee of is het een Nederlandse look-a-like?

Woensdag werd in Parijs de olympische triatlon afgewerkt in Parijs. Iemand zag daar een Nederlandse deelnemer die wel erg op Mathieu van der Poel leek...

Pelotonpraat André van den Ende

De échte Mathieu van der Poel moet pas zaterdag aan de bak in de maar liefst 273 kilometer lange wegrit van de Olympische Spelen, maar deed hij gisteren nu alvast een opwarmertje in de vorm van een potje zwemmen, hardlopen en natuurijk wielrennen?

Van der Poel op de triatlon?

Daar leek het wel een beetje op, want de Nederlandse deelnemer aan het duuronderdeel Mitch Kolkman kunnen we toch wel een look-a-like van Van der Poel noemen - of andersom natuurlijk, als je een triatlon bent. Het viel de Sloveense wielertwitteraar Laura op. Nadat Kolkman zich een weg tussen de drollen door in Seine had gezwommen, stapte hij met z'n armnummer 6 op de fiets.

Dat beeld van een renner in een Nederlands pakkie met wat van de gelaatstrekken en het postuur van Van der Poel deed Laura afvragen: 'Ben ik aan het hallucineren of doet Mathieu van der Poel mee aan de triatlon?' Thijs Zonneveld retweette het bericht met de toevoeging 'Maar echt.' erbij. En ook wij vinden: Mitch en Mathieu lijken erg op elkaar (dat ze dezelfde bril dragen, helpt ook wel wat..)

Kolkman werd uiteindelijk 26ste op zo'n vier minuten van de Britse winnaar Alex Yee. De Noor Kristian Blummenfelt, die in 2028 de Tour de France wil winnen, eindigde als 12e in Parijs. Hieronder zie je de tweets van Laura en Zonneveld.

Iron Man voor Van der Poel

Het was een grapje natuurlijk, van Laura. Maar ergens zit er een kern van waarheid in, want Mathieu van der Poel deed in een filmpje van Belgische YouTuber Average Rob al eens de toezegging ooit mee te gaan doen aan een Iron Man - de veel langere variant van de olympische triatlon - als het filmpje 42.000 likes haalde. Dat lukte ruimschoots.

Maar voor het zover is, eerst die wegrit van zaterdag maar eens. Van der Poel vindt er een parkoers op zijn maat met als scherprechter de klim naar Montmartre in het lokale rondje. Concurrentie komt vooral uit Belgische hoek, dat met Wout van Aert, Remco Evenepoel, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven een ijzersterk viertal afvaardigt.

Bekijk het originele bericht