De likes zijn binnen! Mathieu van der Poel moet meedoen aan een Ironman-triatlon

Belofte maakt schuld. Dus niks Ronde van Vlaanderen, Roubaix en mountainbiken. Mathieu van der Poel in een Ironman...

Profronde van Etten-Leur 2023

Veel mensen vinden dat Mathieu van der Poel het mountainbiken eigenlijk op zou moeten geven, maar ondertussen doet hij er juist een schepje bovenop qua extra sporten. Zijn grote droom is goud op de Spelen van Parijs op de MTB, maar hij heeft er nu nog een doel bij: een Ironman-triatlon.

Onlangs maakte hij een video met het Belgische YouTube-fenomeen Average Rob, waarin hij - met een lekke band - een snelcursus mtb'en geeft aan Rob en zijn broer. Eerder gaf hij al net zo'n snelcursus veldrijden.

Omdat Average Rob de clinic wegwielrennen al volgde bij Remco Evenepoel grappen ze aan het einde van de video dat de sporten nu op zijn. What's next?, vragen ze zich af. Daarop oppert Average Rob dat het maar een Ironman (3,8 km zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon lopen) moet zijn.

Mathieu van der Poel belooft dat te gaan doen als de video meer dan 42.000 likes haalt. Inmiddels staat de video op moment van schrijven op 76.000 likes, dus het doel is gehaald. De enige conclusie is: Mathieu van der Poel gaat een Ironman doen!

In het filmpje zit er overigens geen tijdslimiet aan de afspraak, dus het kan heel goed een mooie uitdaging voor na z'n wielercarrière worden - die hopelijk nog lang niet afgelopen is.

De video kijk je hieronder. We hebben 'm ingesteld dat hij begint op het moment waarop het overde Ironman gaat, maar kijk vooral de hele video!

Overigens is de Ironman-afspraak niet de enige afspraak die MVDP met Average Rob maakt. Tussen neus en lippen doet Van der Poel ook de belofte Belg te worden als Average Rob, die mee wil doen aan een cross.

Als de YouTuber ervoor kan zorgen dat Van der Poel uit koers moet worden gehaald omdat die hem bijna dreigt te lappen (de 80 procent-regel), dan wordt hij Belg. Daar durfde Van der Poel z'n Nederlanderschap wel voor in de waagschaal te stellen...

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023