Lefevere over toekomst Evenepoel: 'Als iemand jaarloon keer twee doet en er nog een lapke bij doet...' 

Remco Evenepoel is dé wielrenner van deze Spelen, maar bij welke ploeg ligt zijn toekomst? Huidig teambaas Patrick Lefevere is er open over. 

Achtergrond André van den Ende

Geen man kreeg voor elkaar wat Remco Evenepoel wel lukte - alleen Leontien van Moorsel deed het hem al voor: zowel olympisch kampioen in het tijdrijden als olympisch kampioen op de weg worden. Dat wordt uiteraard groots gevierd in België. Evenepoel werd uitgebreid gehuldigd in het Belgian House en zal eenmaal terug in België op nog wel meer festiviteiten worden gefeteerd.

Alleen over Evenepoel te praten als er flink wat gebeurt...

Maar ondertussen gaan er ook nog steeds geruchten over zijn toekomst. Red Bull-BORA-hansgrohe en INEOS Grenadiers zouden nog steeds naar zijn diensten lonken. Evenepoel ligt alleen nog vast tot en met 2026 bij zijn huidige ploeg Soudal Quick-Step. Ploegbaas Patrick Lefevere is er niet te beroerd voor om tegenover Het Nieuwsblad een woordje te doen over de toekomst van zijn poulain. Hij laat daarin wat ruimte, maar is tegelijkertijd duidelijk.

"Zolang er niemand iets concreets op mijn tafel legt, rijdt hij bij ons hé. Als er morgen iemand zegt: ‘kijk, dat is zijn jaarloon, we doen dat maal twee en we doen er nog een lapke bij, dan kan ik misschien klappen. Maar het gaat in eerste instantie over de atleet zelf!", meldt hij in onvervalst Vlaams aan de dienstdoende verslaggever van de Belgische krant.

Opboksen tegen grote budgetten

In het verleden hadden Evenepoel en zijn omkadering (vooral zijn vader Patrick) nogal eens wat kritiek op de ploeg. Ze zuden achterlopen op het gebied van voeding, training en andere zaken waar andere ploegen als Visma | Lease a Bike de laatste jaren enorme sprongen maakten. Lefevere vindt dat dat niet meer opgaat nu. "Een jaar of twee geleden zei hij dat er bij ons veel niet af was. Maar ik zou niet weten op welk vlak we ondertussen niet mee kunnen."

Ook op financieel gebied komt Evenepoel niks tekort, vindt Lefevere. "We hebben Remco nog nooit een euro te kort betaald, integendeel. Dus op dat gebied is het geen probleem. Gemakkelijk is dat niet. Je moet opboksen tegen grote budgetten, maar langs de andere kant zijn we overal mee. We laten ook heel veel toe. Zoals REV en wat andere dingen die ze zelf organiseren", zegt hij over de commerciële activiteiten die Evenepoel op eigen titel kan ontplooien.

Bekijk het originele bericht