Tour Femmes | Amstel en L-B-L ineen! Alles wat je moet weten over etappe 4: Valkenburg-Luik

Hieronder vind je alle informatie over de Tour Femmes-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 4 tour de france femmes

Parkoers

Het was een mooi wielerfeest de eerste dagen in en rondom Rotterdam, maar als pure liefhebber van de wielersport is vooral etappe vier er eentje om naar uit te kijken. De 122 kilometer tussen Valkenburg en Luik kun je zien als een ontmoeting tussen de finales van de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

Al na zes kilometer wacht de Bemelerberg (1,3 kilometer aan 4,9 procent), gevolgd door de Cauberg (0,7 kilometer aan 8 procent), de Geulhemmerberg (1,1 kilometer aan 5,1 procent) en nogmaals de Bemelerberg. Wie daar al moeilijkheden kent, zal geen gemakkelijke dag tegemoet gaan.

Er wacht weliswaar eerst nog een vrij lange tussenfase van zo’n vijftig kilometer, waarna de heuveltjes uit de finale van Luik-Bastenaken-Luik opdoemen. De Mont-Theux (2,8 kilometer aan 5,6 procent) zit niet in La Doyenne, maar de heuvels die volgen zijn de scherprechters van de klassieker.

La Redoute (1,6 kilometer aan 9,4 procent) nodigt al uit tot aanvallen, maar de Côte des Forges (1,3 kilometer aan 7,8 procent) en Côte de la Rocheaux-Faucons (1,3 kilometer aan 11 procent) kunnen een renster serieus doen laten stilvallen. Op de top van de Roche-aux-Faucons is het nog dertien kilometer naar de finish in Luik. “Deze etappe zal heel uitdagend zijn”, is Marion Rousse haar korte doch duidelijke commentaar.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Tour de France Femmes de keuze uit drie zenders: de NOS, Sporza en Eurosport. De aankomst van de rit is andermaal vroeg, want die wordt in Luik ongeveer rond de klok van 16.00 uur voorzien.

's Avonds kun je voor het eerst ook kijken naar een Avondetappe over de Tour de France Femmes. Net als bij de mannentour reist de NOS mee met het peloton. De presentatie is niet in handen van Dione de Graaf, die na talkshow Studio Paris even vrijaf krijgt, maar Jeroen Stomphorst zal de host zijn.