Vuelta | Alweer bijna de laatste kans voor de sprinters... Alles wat je moet weten over etappe 3: Lousa-Castelo Branco

Hieronder vind je alle informatie over de Vuelta-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 3 vuelta

Parkoers

Ook op dag drie zal het gaan tussen de sprinters en de vluchters. Hoewel Escartín vertelt dat deze etappe een stuk ‘ruiger’ is, verwacht hij nu juist wél een massasprint. “De finale is een stuk makkelijker te controleren voor de sprintersploegen”, zegt hij.

De rit is 192 kilometer lang en de scherprechter van de etappe volgt na 67 kilometer. Genoeg tijd dus om iets recht te zetten. De klim van de tweede categorie is bovendien niet al te steil. Het mag dan 17,4 kilometer lang zijn, maar de 3,2 procent gemiddeld boezemt niet meteen angst in.

Op een kleine vijftig kilometer van het einde volgt een tweede klim: de Alto de Alpedrinha (5,8 kilometer aan 3,4 procent). De vraag is of een ploeg bereid is om het hard te maken, maar op papier lijkt die kans behoorlijk klein. In dit artikel lees je welke sprinters er aan de start staan in de Vuelta:

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Vuelta a España de keuze uit twee zenders: Sporza en Eurosport. Beide zenders doen iedere dag live verslag van de koers. Vandaag moet je om het laatste uur koers te zien toch wel vanaf een uurtje of drie voor de buis zitten, want de finish wordt verwacht tussen 16.00 uur en 16.30 uur.

De NOS zendt de Vuelta in het weekend vaak live uit in de reguliere Studio Sport-uitzendingen. In het openingsweekend focust de Nederlandse omroep vooral op de Tour de France Femmes, die z'n ontknoping kent in de Franse Alpen.