🎥 Mooie beelden! Van Aert spreekt al zijn collega's toe: 'Meer dan ooit is dit een overwinning voor jullie allemaal'

Na afloop van de gewonnen derde etappe in de Vuelta sprak Wout van Aert zijn ploeggenoten en de staf toe in het hotel. 

Wout van Aert podium rode trui

Wout van Aert mocht maandag eindelijk weer eens zijn handen in de lucht gooien. Hij won de massasprint in rit drie van de Vuelta en dat was reden voor een feestje. Het was voor de Belg alweer een eeuwigheid geleden dat hij weer eens mocht juichen, maar nu lukte het hem weer.

Tijdens het diner in het hotel waar de ploeg verbleef werd dat feestje gevierd. Een kleintje weliswaar, want vandaag staat de eerste loodzware bergetappe op het menu in de Vuelta. Wout van Aert zelf ontkurkte de bubbels en sprak zijn team toe, zo blijkt uit een filmje dat de Nederlanse ploeg op social media postte.

'Speciale dag'

"Vandaag was een speciale dag voor mij", begon de 29-jarige Vlaming zijn toespraak richting ploegmaats en stafleden. "Maar ook een speciale dag voor ons allemaal. We kwamen hier om een etappe te winnen en dat lukt al in etappe drie. Een goede start van de wedstrijd dus."

"Niet alleen ik, maar de hele ploeg kende een jaar met veel tegenslagen", ging Van Aert verder, wetende dat de Vueltarit zijn eerste overwinning was sinds Kuurne-Brussel-Kuurne in februari. "Ondanks dat ik er soms niet meer in geloofde, voelde ik dat er een team achter me stond dat in me bleef geloven."

De drager van de rode trui is enorm trots op zijn collega's. "Jullie hebben met vertrouwen gegeven en enorm gesteund. Dus ja, meer dan ooit is dit een overwinning voor jullie allemaal. Laten we het vieren en zie dit niet als vanzelfsprekend", eindigde Van Aert zijn speech.

Rode trui

Na zijn derde plaats in de openingstijdrit veroverde Van Aert via een tweede plek in etappe twee al de rode trui. Dankzij zij zege in de massasprint op dag drie staat hij nog steviger aan de leiding in de Ronde van Spanje.

Echter, op de zware aankomst bergop van vandaag gaat hij zijn rode trui hoogstwaarschijnlijk verspelen. Vandaag is niet Van Aert, maar zijn Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks de kopmannen van Tema Visma | Lease a Bike.