Thijs Zonneveld over toekomst Evenepoel: 'Ik zou hem aanraden om vooral sportief te kiezen, geld niet té veel te laten wegen'

Waar rijdt Remco Evenepoel de komende tijd? Die vraag blijft hangen in de wielerwereld. 

Evenepoel

Evenepoel staat nog twee seizoenen onder contract bij Soudal Quick-Step, maar La Gazzetta dello Sport meldde onlangs nog dat Red Bull-BORA-hansgrohe hoopt om de Belg los te weken. De vraag waar de Belg de komende jaren rijdt, blijft hangen. Net als vorig jaar het geval was.

In de podcast In het Wiel vertelt Thijs Zonneveld over de situatie. De analist denkt dat Evenepoel nog steeds graag weg wil bij Soudal Quick-Step. Zou ook Team Visma | Lease a Bike nog een optie zijn? "Waarom niet? Als hij er vorig jaar heen wilde, dan zal dat gevoel niet weg zijn. Maar die ploeg kan niet even miljoenen neerleggen. Dat zou dan met een externe sponsor moeten."

Vorig jaar liepen de gesprekken tussen Team Visma | Lease a Bike en Soudal Quick-Step deels stuk op de fietsensponsor. Evenepoel wilde per se trouw blijven aan Specialized. Het voordeel van Red Bull-BORA-hansgrohe is dat het ook op Specialized rijdt.

"Je ziet ook dat Red Bull met geld en plannen gooit. Ik snap dat jonge renners denken: over twee of drie jaar zijn zij een enorme factor. Voor zover ze dat nu al niet zijn. Als je het zo op een rijtje zet, dan lijkt me dat zij op pole position staan."

Toch was Red Bull-BORA-hansgrohe ook de ploeg waar Cian Uijtdebroeks vorig jaar wegging omdat hij zou zijn uitgelachen omdat hij zijn eten afwoog. Daniel Felipe Martínez vertelde eerder al tegen Wieler Revue dat er in de eerste maanden van het seizoen een hoop is veranderd.

Dat ziet ook Zonneveld: "Red Bull verandert. Een Roglič weegt zijn eten ook af. Als iemand tegen hem zegt: 'Haha, je weegt je eten af." Dan denkt hij alleen: je bent gek dat je het niet doet. In die ploeg wordt geïnvesteerd. Het lijkt me logisch dat Evenepoel het prima vindt als die investeringen doorgaan terwijl hij nog even bij Quick Step blijft. Dat lijkt me de meest logische oplossing."

Geld

"Evenepoel heeft de ambities om de allergrootste koersen te winnen, dat is vooral de Tour de France. Dan moet je dus niet naar UAE, want daar zit Pogacar. Niet naar Visma, want daar zit Vingegaard. Er blijft een aantal ploegen over. Vooral INEOS of Red Bull. INEOS loopt behoorlijk aan te kloten, dat is nog best een risico om daarnaartoe te gaan."

Er is één specifiek ding waarop Zonneveld hoopt. Of waarop hij vooral niet hoopt. "Ik zou hem aanraden om vooral sportief te kiezen. Laat geld niet té veel wegen. Dat hij geen B-keuze maakt omdat daar nog net iets meer geld wordt geboden."

Nieuws
  • Cor Vos