Nu gaat-ie te ver! Mysterieuze wielertwitteraar noemt Mathieu van der Poel een clown: 'Pogacar komt naar de MVDP-speeltuin en vernietigt hem'

We hoorden al veel van Mou in de Tour de France en onlangs had hij het gemunt op Primoz Roglic en Belgen, maar nu is ook Mathieu van der Poel aan den beurt...

Pelotonpraat André van den Ende

De wielerwereld is al een poosje in de ban van ene Mou, die zich op Twitter openbaart als een soort Pogacar-fluisteraar. Iemand vond oude berichten terug van een zekere Mou op diverse fora van wielerwebsites waarin hij al in maart de suprematie van Tadej Pogacar in de Tour angstaanjagend correct voorspelde. Sindsdien twittert Mou zich een slag in de rondte. Nu is ook Matheu van der Poel aan de beurt.

Mou noemt Van der Poel een clown

Eerder deze week stortte Mou zich eerst op de Belgen en recent had hij ook Primoz Roglic al onderuit de zak gegeven door die de Koning van de Kruimels te noemen. Voor Mathieu van der Poel heeft hij niet veel betere bewoordingen over - sterker nog, misschien maakt Mou het nog wel wat bonter.

In een serie tweets vindt hij het namelijk nodig om Mathieu van der Poel door het slijk te halen in een vergelijking met Tadej Pogacar. De twee zelf gaan vriendschappelijk met elkaar om, maar dat is duidelijk niet aan Mou besteed...

Hij trapt af met een beschouwing over MVDP en de recent in goede vorm verkerende Marc Hrischi. "Alle wedstrijden die Van der Poel en Hirschi winnen, zijn 'Ciciban races' (Ciciban is een Sloveens kinderkledingmerk, red.). In tennistermen: het zijn nog net toernooien in de ATP top 250. Maar als ze naar de Grand Slams komen (Lombardije en de grote rondes) dan zijn ze nergens. Ze verstoppen zich als kleine muisjes. Ze winnen in de Ronde van Luxemburg of in Bretagne, clowns..."

Rant gaat door

Daarmee is Mou nog zeker niet klaar. Als iemand reageert en zegt dat Van der Poel en Hirschi niet tot dezelfde categorie behoren, dan antwoordt Mou: "Als we 21 dagen van het seizoen uitsluiten, 16 maart tot en met 7 april (daarin won Van der Poel o.a. de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, red.) dan is Hirschi als een dokter voor Van der Poel."

In wat losse tweets gaat hij nog even op die voet door over Van der Poel. "Ik kijk het hele jaar wielerwedstrijden op televisie, maar als ik toevallig van 16 maart tot en met 7 april op vakantie naar de Malediven ga, dan zou ik niet beter weten dan dat Van der Poel een simpele lead-out van Jasper Philipsen is, en de winnaar van wat 'Ciciban races'."

Van der Poel kan de vergelijking met Pogacar op geen enkele manier doorstaan, meent Mou. "Pogacar komt naar de MVDP-speeltuin (de Ronde van Vlaanderen) en vernietigt hem met z'n 66 kilo. Waarom kan Van der Poel Pogacar niet op z'n minst in L-B-L en Lombardije partij bieden? Zijn de grote rondes soms niet de belangrijkste wedstrijden van het jaar? Zijn alleen eind maart en begin april belangrijk? Laat wat 'big brains' het maar aan me uitleggen..."

Mou stelt retorische vragen

Mou is nog niet uitgetypt. Hij stelt zichzelf tenslotte nog wat retorische vragen en heeft een conclusie in huis over Van der Poel die er niet om liegt. Mocht het je nog niet duidelijk zijn: hij is geen fan van de wereldkampioen.

"Is Van der Poel goed in de heuvelklassiekers? Is Van der Poel goed in de grote rondes? Staat hij er in etappekoersen van een week? Is hij goed in de voorjaarsklassiekers? Als het antwoord op die vragen drie keer nee is en één keer ja, dan is alles duidelijk want al die wedstrijden samen vormen een wielerseizoen."

Bekijk het originele bericht