Mysterieuze Mou bemoeit zich nu ook met WK-parkoers en leest Belgen de les: 'Pogacar airlines, Belgen doen het in hun broek'

Mou voorspelde Pogacars grootse Tour-vorm, las recent Primoz Roglic de les en nu zijn de Belgen aan de beurt - hij laat z'n licht schijnen over het WK. 

tadej pogacar juicht

De wielerwereld is al een poosje in de ban van ene Mou, die zich op Twitter openbaart als een soort Pogacar-fluisteraar. Iemand vond oude berichten terug van een zekere Mou op diverse fora van wielerwebsites waarin hij al in maart de suprematie van Tadej Pogacar in de Tour angstaanjagend correct voorspelde. Sindsdien twittert Mou zich een slag in de rondte.

Pogacar vertoont zwakte?

Vorige week was Primoz Roglic dus aan de beurt, die volgens Mou de 'Koning van de kruimels' is. Met het WK in aantocht richt hij zich nu op de Belgen. Hij gaat bijvoorbeeld in op Maxim Van Gils, die volgens Mou zei dat Pogacar tekenen van 'zwakte' vertoonde in de Canadese wedstrijden (hier lees je dat het iets genuanceerder zit).

Mou concludeerde daarop: "Van Gils zei dat Pogacar zwakte vertoont. De Belgische Pokémons doen het in hun broek." Mou voorspelde ook hoe Pogacar het WK ging winnen. Zijn scenario zie je in de tweet hieronder.

Daar kreeg hij schijnbaar aardig wat Belgische feedback op, want in een tweet komt hij erop terug. "De Belgen en hun sympathisanten denken me te kunnen provoceren met het statement 'Remco zal het WK winnen'. Ze zijn vergeten dat ik in februari en maart alles voor het komende seizoen 100 procent correct voorspelde. En nu zou ik er met het WK naast zitten?"

Hij wijst ons er ook nog op dat Pogacar volgens hem de komende weken nog vee sterker zal worden. "Zijn mensen zich ervan bewust dat Pogacar altijd slecht is in zijn eerste wedstrijd na de Tour? En dat hij pas een week of twee a drie later in topvorm is? In 2022 gaf hij op in de GP Plouay en in 2023 kon hij in de Italiaanse semiklassiekers Sivakov niet volgen, maar later won hij Lombardije."

Parkoers Zürich zwaarder dan profiel doet vermoeden volgens Mou

Mou bemoeit zich ook nog even met het parkoers. Wij in Nederland denken/hopen dat Mathieu van der Poel het aan zal kunnen. Maar volgens Mou is de lokale ronde veel zwaarder dan we denken, en dat het profiel doet vermoeden.

"Ik heb een glimp kunnen opvangen van een verkenningsvideo van een renners - driemaal raden welke... ;) Ik kan jullie vertellen dat het veel zwaarder is dan het er op papier uitziet.

Het profiel van de laatste 25 kilometer, uit de tweet van Mou

Hij denkt kortom dat het voor Pogacar zal zijn en de Sloveen zijn eerste wereldtitel zal pakken in Zwitserland over een kleine twee weken. "Pogacar airlines is dan vertrokken en zal geen passagiers meenemen", sluit Mou in z'n kenmerkende stijl af.