Maxim Van Gils over Pogacar: 'Het is raar om te zeggen, maar zijn aanval was niet zoals hij in de Tour aanvalt'

Maxim Van Gils reed een goede GP Montréal, maar de Belg was niet in staat om Tadej Pogacar te volgen. 

Gils

Van Gils, die in de GP Quèbec samen met ploegmaten Jenno Berckmoes en Arnaud De Lie wél in staat was de aanval van Pogacar te beantwoorden, kwam uiteindelijk als vierde over de meet. In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelde hij dat hij blij was met zijn resultaat.

"Toen Tadej ging, zat ik te ver, maar ik had toch niet kunnen volgen. Daarna heb ik snel gekozen om te gokken. Ik heb me achter in de groep gezet en alles op de sprint gezet." Door een val van Magnus Sheffield liep zijn sprint enigszins in de soep. "Ik moest redelijk hard remmen en kwam van vrij ver."

In de spurt moest hij uiteindelijk enkel Julian Alaphilippe voorlaten. "Ik denk dat iedereen zijn benen kapot waren. Ik kwam net te kort om Alaphilippe nog voorbij te steken. Met vierde ben ik blij, dit geeft vertrouwen. Vrijdag ook al, ik had toen geen resultaat, maar ik was wel dik in orde. Ik ga met een goed gevoel naar Zwitserland."

Aanval

Met Zwitserland bedoelt hij uiteraard het WK in Zürich, waarvoor Pogacar de absolute topfavoriet is. "Hij heeft wel getoond dat hij in vorm is, hij was heel sterk. Maar misschien niet gigantisch. Het is raar om te zeggen, maar zijn aanval was niet zoals hij in de Tour aanvalt. Ik denk wel dat hij favoriet is voor Zürich, maar ik hoop dat Remco ook in orde is."

Naast Evenepoel en Van Gils heeft bondscoach Sven Vanthourenhout de volgende renners geselecteerd voor het WK: Tim Wellens, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Laurens De Plus, Victor Campenaerts en Quinten Hermans.

Nieuws
  • Cor Vos