Mysterieuze Mou twittert er weer op los: 'Roglic is de koning van de kruimels die over worden gelaten door de échte grote jongens'

In de Tour liet Mou al van zich horen door de begeleiding van UAE te kapittelen, nu blijkt hij geen fan van Roglic te zijn, om het voorzichtig uit te drukken...

roglic in de rode trui

In de Tour de France was-ie er opeens. Iemand vond oude berichten terug van een zekere Mou op diverse fora van wielerwebsites waarin hij al in maart de suprematie van Tadej Pogacar in de Tour angstaanjagend correct voorspelde. Die Mou sloeg ook weer aan het twitteren. Daarna was het weer in poosje stil, maar nu heeft hij het gemunt op Primoz Roglic.

Mou gaf trainer Pogacar ervan langs, nu Roglic aan de beurt

Z'n tweets in de Tour gingen vooral over de gebrekkige training die Tadej Pogacar zou hebben gehad voor hij afgelopen winter van trainer wisselde. Iñigo San Millan, jarenlang de trainer van Pogi, kreeg er flink van langs omdat hij het Sloveense wonderkind jarenlang veel te eenzijdige trainingsprogramma's voorschreef - hier en hier lees je wat hij allemaal precies te zeggen had.

Ook de rest van de staf kwam er niet te best vanaf en Mou leek een insider te zijn, want hij wist veel over de trainingsdata van Pogacar. Z'n voorspellingen kwamen soms tot in het kleinste detail uit.

Mou ging daarna misschien wel wat té veel in zichzelf geloven en bleek over een flink beledigende pen te beschikken. Dat blijkt nu ook weer in de rant over Roglic die hij in verschillende tweets online zette maandagavond.

Mou is duidelijk geen fan van de kersvers winnaar van de Vuelta. Die overwinning stelde ook niet al te veel voor volgens Mou - hoewel Roglic's trainer Marc Lamberts juist inzicht gaf in hoe idioot zwaar de Vuelta was met elke dag gemiddeld 4 w/kg.

"Mensen begrijpen niet hoe slecht het niveau deze Vuelta was. Zo slect dat Enric Mas en Richard Carapaz, allebei zonder hoogtestage en vermoeid na de Tour, op maar een minuut van Roglic stonden diep in de derde week. Roglic is de koning van de kruimels die over worden gelaten door de échte grote jongens. 2025 zal het weer bewijzen."

Mou maakt een niet zo vleiende voetbalvergelijking

Mou doet er nog een schepje bovenop en heeft een voetbalvergelijking in huis. "Roglic werd verkracht in de Champions League van het wielrennen (de Tour) en voegde zich bij de Europa League (de Vuelta). Hij won die door Villareal (Mas), Aston Villa (Landa) en Stuttgart (Carapaz) te verslaan."

In zijn meest recente tweet neemt Mou ook nog even het Sloveens volk de maat. In Slovenië was Roglic altijd veel populairder dan Tadej Pogacar, hoewel die de laatste jaren natuurlijk veel succesvoller is. Dat zint Mou niet.

"Meteen toen ik aan hun heilige koe kwam, begonnen de Slovenen me aan te vallen, want boven alles is Roglic hun lievelingslandgenoot. Als hij had bereikt wat Pogacar al heeft bereikt, zouden ze alles voor 'm doen. Maar jullie inspanning zijn vergeefs (dit zinnetjes schreef hij in het Koratisch). Sorry, buren..."

Overigens is het nog steeds niet duidelijk wie de mysterieuze Mou precies is, maar in z'n laatste tweet geeft hij dus wel weg dat hij een Kroaat is.