Mysterieuze Mou twittert rustig door: 'Pogacar is een Ferrari waar 5 jaar lang diesel is ingegooid, nu de goede benzine'

Op Twitter is een man actief die heel veel inside info heeft over Pogacar. Er is nu een nieuwe lading tweets over het falen van zijn oude trainer. 

tadej pogacar in de bocht

De echt fanatieke wielerliefhebbers zijn de afgelopen in de van ene Mou. Tenminste onder die naam twittert hij en was hij actief op het forum van Cyclingnews. Op het sociale medium en op het forum toonde hij zich de afgelopen dagen, weken en maanden een inside kenner van UAE Team Emirates en Tadej Pogacar.

Ferrari Pogacar heeft nu de juiste benzine

Hij beweert dat de trainerswissel van Pogacar, die Iñigo San Millan inruilde voor Javier Sola, ervoor heeft gezorgd dat Pogi nóg een stuk beter is dan hij al was. Eigenlijk maakt Mou gehakt van de achterhaalde trainingsmethodes van San Millan. Daarbij deelt Mou ook nog andere sappige 'roddels' over het reilen en zeilen van UAE Team Emirates. Hier lees je een samenvatting van wat Mou eerder al deelde - veel van zijn voorspellingen kwamen uit.

Maar Mou is nog niet uitgetwitterd. In een nieuwe twittertirade maakt hij eigenlijk nog een keer Iñigo San Millan met de grond gelijk. "Pogacar is een Ferrari waar 5 jaar lang diesel is ingegooid. Nu er de juiste benzine is ingegooid, krijg je waar we nu in 2024 naar kijken."

Mou kan het niet laten een beetje z'n gelijk te halen. "Sommigen wisten dat deze winter al (hijzelf, red.), sommigen konden het deze lente nog niet geloven en zijn vandaag verrast over de 'mysterieuze Mou' die alles voorspelde..."

Zwakke punten Pogacar getackeld

Hij vat nog eens samen wat er allemaal is veranderd in de trainingsaanpak van Pogacar. "Hij is gaan trainen met core-apparatuur (een apparaatje dat lichaamstemperatuur meet, red.), z'n cranks zijn verkort naar 165 millimeter, er is gewerkt aan z'n tijdritpositie met topcoach Alex Baccili uit Monaco en z'n trainingen zijn niet langer meer eindeloze, monotone zone 2-trainingen maar meer divers."

Dat heeft er volgens Mou voor gezorgd dat de zwakke punten van Pogacar werden getackeld. "Hij had er drie: lange klimmen op hoogte, de hitte en tijdritten. Hij is veel economischer gaan rijden met dit nieuwe trainingsregime", besluit Mou, die ook nog heel veel screenshots op z'n twitterpagina plaatste met wat lijkt op z'n oude bijdrages op fora.