Wout van Aert ging door dal: 'Vorige week was waarschijnlijk de triestigste van mijn leven'

Wout van Aert spreekt openhartig over alle tegenslagen die onlangs op zijn pad kwamen. De blessure die hij heeft is niet te onderschatten. 'Ik kan net weer spijkerbroek aan'

Achtergrond André van den Ende

We beginnen met een positieve noot, want Wout van Aert en Team Visma | Lease a Bike kwamen 'een contract voor het leven' overeen. Maar op een persconferentie die de Belg gaf ging het toch vooral over de moeilijke en frustrerende periode waar Van Aert nu doorheen gaat.

Van Aert zegt het met een lach, maar...

Het was al een pechjaar voor Van Aert, met een zware val in Dwars Door Vlaanderen die een streep door z'n voorjaar zette, maar in de Vuelta kwam daar nog een val overheen. Geen breuken luidde het eerste oordeel, maar de blessure aan z'n knie is toch een heel stuk erger dan gedacht. Van Aert komt op krukken binnen bij de persconferentie.

"Ik heb vandaag voor het eerst een paar stapjes kunnen zetten zonder. Je ziet: de rechter is nog veel dikker, maar ik kan opnieuw een jeansbroek aan doen. Vorige week moest ik dat nog niet proberen", tekent Het Nieuwsblad op.

Inmiddels is Van Aert weer monter, maar hij ging toch wel door een dal de afgelopen tijd. Al kan hij daar inmiddels ook om lachen.

"In België – bij dokter Steven Claes – hebben gezien dat er ook nog een kneuzing – een deuk zeg maar – in het gewricht zat. Daarom had ik zoveel pijn en was het zo moeilijk om op het been te steunen. Tien dagen kon ik niks doen, alleen in de zetel liggen. Ik kon me niet bewegen en had veel hulp nodig. Ook weer frustrerend. En dan kreeg ik ook nog buikgriep. Vorige week was waarschijnlijk de triestigste van mijn leven", zegt Van Aert met een lach en veel zelfspot.

Van Aert in de cross!

Voor wielerliefhebbers is er een silver lining bij alle problematiek. Natuurlijk had iedereen hem liever op het WK gezien, maar door zijn val in de Vuelta is de kans wel veel groter dat we hem komende winter al eerder en misschien ook wel meer in het veld gaan zien bij de cross.

"Het lijkt misschien veraf omdat ik nog mankend rond loop, maar ik heb nu in feite eerder rust dan in een normaal seizoen. Als ik straks ook vroeger dan normaal opnieuw kan trainen, is het misschien zelfs realistischer dan anders om een mooi aantal crossen te rijden", geeft Van Aert ons hoop.

Bekijk het originele bericht