Wout van Aert tekent nieuw contract en blijft tot aan het eind van zijn loopbaan bij Team Visma | Lease a Bike: 'Niet lang over hoeven nadenken'

Wout van Aert zal tot het einde van zijn loopbaan verbonden blijven aan Team Visma | Lease a Bike. 

Aert

Het vorige contract van Van Aert liep tot eind 2026. Hier en daar werd gespeculeerd dat Red Bull-BORA-hansgrohe, vooral doordat Red Bull zijn persoonlijke sponsor is, interesse had in de diensten van de wereldtopper, maar daar door die speculaties kan een streep. Van Aert heeft een contract getekend die hem tot het einde van zijn carrière bij de ploeg houdt. En dus een onbepaalde duur heeft.

Ploegbaas Richard Plugge. "Wout is natuurlijk een fantastische renner met een geweldig palmares. Hij is een alleskunner: een sprinter, een klassieke renner, een tijdrijder en op zijn beste dagen wint hij ook nog eens een bergrit zoals de befaamde zege op de Mont Ventoux in de Tour de France."

Bovenal is hij echt een cultuurdrager, stelt de Leidenaar. "Een onmisbare schakel in onze ploeg. Hij is een leider en een teamplayer. Hij is een renner die anderen in de ploeg ook beter maakt, alleen al door zijn inzichten en charisma. Wij zijn enorm blij met hem en gelukkig is dat wederzijds."

Geen twijfel

Van Aert was meteen overtuigd van het plan van Team Visma | Lease a Bike. "Ik hoefde niet lang na te denken toen dit idee op tafel kwam. Allereerst omdat we bij Team Visma | Lease a Bike werken met de beste mensen en de beste materialen. Samen zijn we constant op zoek naar verbetering, waardoor we individueel maar ook als ploeg blijven ontwikkelen."

Die samenwerking heeft voor zijn successen gezorgd, aldus Van Aert. "Maar daarnaast voel ik me heel erg thuis in deze ploeg, dat is voor mij heel erg belangrijk. Deze ploeg is uniek en past al vijf jaar bij me en dat wil ik graag zo houden. Daarom heb ik besloten om hier voor altijd te blijven, en dat voelt heel goed."

Nieuws
  • Cor Vos